Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Η 7η Απόγονος Και Τα Δίδυμα Πετράδια" του Γιώργου Στάθη


 

Ο Γιώργος Στάθης με τον πρώτο του φανταστικό μυθιστόρημα, μας ταξιδεύει σε ένα μαγικό σύμπαν, πλημμυρισμένο από δράση και φαντασία.

«Η 7η Απόγονος και τα Δίδυμα Πετράδια», εξιτάρει το ενδιαφέρον του αναγνώστη με το εξαιρετικά ιδιαίτερο περιεχόμενο και τον αιχμαλωτίζει, από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.

 Ένα αναγνωστικό ταξίδι με  εικόνες παραστατικές και υπέροχα τοπία που ξετυλίγονται μαγεύοντας με την ομορφιά τους. Οι αισθήσεις πλημμυρίζουν από αγάπη, φιλία, οικογένεια, ηθικές αξίες, μαγικές δυνάμεις…

Μία προφητεία, επτά γενιές, η Θάλεια και ένα πεπρωμένο…

Ένας Θρύλος που ζει, από στόμα σε στόμα για χρόνια, ζητάει την κατάλυση του κακού…

Επτά ολόκληρες γενιές και μία προφητεία θρύλος…, βρίσκουν στο πρόσωπο της δεκαεπτάχρονης Θάλειας, το άτομο που θα λυτρώσει το βασίλειο της  Ιερής Κοιλάδας από τον Νεφρίτη.

«Άραγε το πεπρωμένο το επιλέγεις ή σε επιλέγει;»

Η σημαντικότερη γητεύτρα μαγικών κρυστάλλων,  έχει γεννηθεί και βρίσκεται αντιμέτωπη με το πεπρωμένο της…  Η ώρα να γνωρίσει το κληρονομικό της χάρισμα έχει έρθει και την καλεί… να εκπληρώσει ένα σκοπό…  για το καλό της Ιερής Κοιλάδας.

Ένας πολύχρωμος παραμυθένιος κόσμος, γεμάτος Μάγισσες, Βασιλιάδες, Γητευτές, Μορφίτες, Ιέρειες των τεσσάρων στοιχείων της φύσης, Μονόκερους και Δράκους, παίρνει σάρκα και οστά, μπροστά στα μάτια της φαντασίας μας!

Η αέναη μάχη του καλού με το κακό, ήρθε η ώρα να λήξει και οι ήρωες του βιβλίου μαζί με την κεντρική ηρωίδα να φέρουν την ειρήνη και την ηρεμία του καλού στο Βασίλειο. Οι ήρωες με τις υπερφυσικές και μαγικές τους δυνάμεις, δεν παύουν ούτε στιγμή να εντυπωσιάζουν, αλλά συνάμα και να φανερώνουν τις ανθρώπινες αδυναμίες τους. Η Θάλεια προσπαθεί να κατανοήσει την δύναμη της και να πιστέψει στον εαυτό της! Όσα έχει στερηθεί τα διεκδικεί και για όσα αγαπάει αγωνίζεται!

«Ή θα βρω το δρόμο ή θα ανοίξω δρόμο»

 Σε ένα ταξίδι στο χρόνο, ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ο αναγνώστης παρασύρεται ευχάριστα και απρόσμενα, σε μία περιπέτεια με μυθικές αναμετρήσεις και μάχες επικές…  Με τα φτερά της φαντασίας ταξιδεύει, ταυτίζεται με τους ήρωες της ιστορίας, δένεται και αισθάνεται…

Μέσα από το μυθιστόρημα περνούν κοινωνικά μηνύματα, προκαταλήψεις, ανθρώπινες ιδιαιτερότητες. Ιδιαίτερος χαρακτήρας ο Κίμωνας, ένας κωφάλαλος ήρωας που επικοινωνεί με την νοηματική γλώσσα με τον αδελφό του και την Θάλεια.

….. «Γεννήθηκα μέσα στη σιωπή, την αγάπησα και έμαθα να ζω φυσιολογικά με αυτήν. Άλλωστε όταν είσαι σιωπηλός μπορείς να δεις πράγματα, που πολλές φορές η ακοή σε αποτρέπει να τα διακρίνεις.»..

Ο συγγραφέας με βαθιά ευαισθησία, μας δείχνει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον άνθρωπο που προσπαθεί.

Η γλαφυρή και ευφάνταστη πένα του Γιώργου Στάθη, γεννά έναν μαγικό κόσμο, γεμάτο δράση, έντονα συναισθήματα, ηθικά διδάγματα. Ο λόγος του ρέει με ευρηματικότητα σε ένα άρτια δομημένο λογοτεχνικά κείμενο, με  χαρακτήρες που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή! Ο συμβολισμός των ονομάτων και η ονοματολογία είναι πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία του βιβλίου, προσδίδοντας στο μυθιστόρημα μυρωδιά από αρχαία Ελλάδα, αλλά και γεύση από μία μυθική εποχή.

Ένα μαγικό εξώφυλλο, που σε προκαλεί να βυθιστείς μέσα στις σελίδες του, να πετάξεις μαζί του κάπου ανάμεσα στο φανταστικό και στο πραγματικό κόσμο. Να δεις την ζωή με διαφορετική ματιά.

Μια φανταστική περιπέτεια, για μικρούς και μεγάλους. Οι λάτρεις του Χάρι Πότερ και του άρχοντα των δαχτυλιδιών, σίγουρα θα λατρέψουν την «7η Απόγονο και τα δίδυμα πετράδια».

Η αναμέτρηση του καλού με το κακό είναι σχεδόν πάντα αναπόφευκτη…  Είναι αυτό το παιχνίδι της ζωής, που στο τέλος κάνει το καλό να ξεχωρίζει!  Η μάχη όμως, δεν τελειώνει ποτέ…

Απολαύστε το!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ο Αγγελιοφόρος της Νίκης" του Γιάννη Πρίντεζη

Κριτική- Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Η γκιλοτίνα του Ναυπλίου" του Φαίδων Κυριακού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΑΡΑ ΑΝΔΡΕΟΥ