Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζακίνθη Στο άβατο του κόντε" της Θεοφανίας Ανδρονίκου- Βασιλάκη









Το βιβλίο Ζακίνθη : Στο άβατο του Κόντε είναι ένα ατμοσφαιρικό ιστορικό μυθιστόρημα, με δυο παράλληλες ιστορίες   που διαδραματίζονται η μια  στο 19ο αιώνα και η άλλη στο σήμερα.

Μέσα από τις σελίδες του ταξιδεύουμε στην Ζάκυνθο, σε μια ρομαντική αλλά ταυτόχρονα και βάρβαρη εποχή. Την εποχή εκείνη κυριαρχούσε η απόλυτη εξουσία των αριστοκρατών της Ζακύνθου στο λαό και στην οικογένεια τους ειδικά στις γυναίκες και στις κόρες τους,  που τις εξανάγκαζαν ακόμη και με την βία για να κάνουν ότι ήταν σε αυτούς αρεστό.
Όλη η ιστορία του νησιού ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου: πως μετά τόσα χρόνια τα Επτάνησα περιήλθαν στην Ελλάδα, όσο και τον πόλεμο των αριστοκρατών της περιοχής για να μην συμβεί αυτό.

Οι αποκαλύψεις από ένα ημερολόγιο μας οδηγούν  στο νησί και σε ένα μεγάλο αλλά αδιέξοδο έρωτα. Μιλάει για την χωρίς όρια αγάπη, την δυνατή φιλία, για καλά κρυμμένες αλήθειες και μυστικά που κρύβονταν μέσα στα αρχοντικά, και στα καλντερίμια του νησιού, ψάχνουν τον χρόνο και τον χώρο για να βγουν στο φως.
Ίντριγκες, εξαφανίσεις, πάθη, έρωτας και θάνατος, σε ένα μυθιστόρημα που σε καθηλώνει.

Η συγγραφέας με ταξίδεψε  μέσα στο χρόνο  στο Φιόρο του Λεβάντε, λάτρεψα τον τρόπο που μου μετέφερε όλες τις ευωδιές και την ντοπιολαλιά των κατοίκων, μεταφέρθηκα νοερά στην κοινωνία της τότε εποχής, στα ήθη και τα έθιμα τους, γνώρισα τις ενασχολήσεις των κατοίκων του, γέλασα με  τις φάρσες που σκάρωναν οι άντρες μεταξύ τους.

Ένα συναρπαστικό πολυεπίπεδο μυθιστόρημα που σε γοητεύει με την δυνατή πλοκή του, με γρήγορες εξελίξεις και ανατροπές, με τις χρονικές εναλλαγές του, τους  έντονους χαρακτήρες του, την ιστορία του, τις υπέροχες περιγραφές των τοπίων του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " 18 μέρες μετά" της Σάρας Προφέτα