Κριτική - Άποψη από Χ.Κουρουπάκη για το βιβλίο "Αναμέτρηση με την κόλαση" της Margaret P. Dalkour



Το μυθιστόρημα «Αναμέτρηση με την κόλαση», της συγγραφέως Margaret P.  Dalkour , μας μεταφέρει  στην Γαλλία του 17ου αιώνα.
Σκοταδισμός, ιερά εξέταση, κυνήγι μαγισσών, αιρέσεις, αποκρυφισμός…

Ο ηγετικός ρόλος της εκκλησίας στην κοινωνία του μεσαίωνα, λειτουργεί με υπερβάλλοντα ζήλο, εξολοθρεύοντας κάθε τι που μπορεί να σταθεί εμπόδιο, ή να βλάψει τον σκοταδισμό που έχει επιβάλλει η ίδια κάτω από το μανδύα της Ιεράς Εξέτασης.
Καταδίκη και τιμωρία, συμπορεύονται από κοινού, στον ατέλειωτο χορό της Ιεράς Εξέτασης.

Λυρικά δοσμένο μέσα σε μια ατμόσφαιρα εποχής, με εικόνες ζωντανές, παραστατικές, σε κάνουν να βρίσκεσαι εκεί να συνυπάρχεις με τους ήρωες.

Ο Ζαν- Ζακ ένας Γάλλος ευγενής είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να βρει τρόπο να απαλλαγεί η σύζυγος του Σοφί, από την αρρώστια που την κατατρώει .
Η μεγάλη του αγάπη για την σύντροφο του, οδηγεί την καρδιά και την ψυχή του σε μια άνιση μάχη.
Η αέναη μάχη του καλού με το κακό, παλεύει μέσα του. Από την μια ο Θεός και η πίστη σε Αυτόν και από την άλλη κάτι πιο σκοτεινό και χθόνιο.
Ένας αρχαίος πάπυρος και ένας μάγος, τον βάζουν σε δίλλημα διακινδυνεύοντας να χάσει την ψυχή του για πάντα.

«Το δάσος ξεκίνησε το μυστηριακό ανάδεμά του καθώς η νύχτα τύλιξε την ψυχή του. Ένας λύκος και ένα τσακάλι αλυχτούσαν το φως της κόκκινης πανσελήνου. Κι εκείνη, έχοντας πλησιάσει κοντά στη γη, έμοιαζε να βουτάει και να λούζεται μέσα στα σκοτεινά νερά του μικρού βάλτου που υπήρχε σε αυτό το ξέφωτο»

Με ένα λεξιλόγιο πλούσιο σε συναίσθημα αποδίδεται εντυπωσιακά, η περιγραφή τοπίων, με την πένα της η Margaret P.  Dalkour , να αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις σου. Βρίσκεσαι στο σημείο που η ιστορία διαδραματίζεται. Τα ηθικά ζητήματα που θέτονται καλούν τον αναγνώστη να πάρει  θέση, να συμμετάσχει, να νιώσει και να απαντήσει σε αυτά, μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος αυτού.

Δίνει έμφαση στο συναίσθημα, στον χαρακτήρα και τις σκέψεις των ηρώων . Η ψυχολογία τους σε μαγνητίζει.


«Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι ένα θαύμα από την φύση του. Αρκεί να έχει την συνείδηση του πραγματικού του εαυτού».

Το βιβλίο αυτό, μέσα από  μια αύρα μυστηρίου, με έντονο το μεταφυσικό φαινόμενο, ξεδιπλώνει  με μαεστρία, μέσα από τις σελίδες του, τις πτυχές της ιστορίας η συγγραφέας.

Ένα βιβλίο που σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, καθώς η γραφή της Margaret P.  Dalkour , σίγουρα  θα σας μαγέψει, τόσο με την λυρικότητα της, όσο και με την παραστατική αφήγηση του έργου της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " 18 μέρες μετά" της Σάρας Προφέτα