Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Όταν η μοίρα εκδικείται" του Νίκου Δημητρούλια


 

Δυο ιστορίες, δυο εγκλήματα παντρεμένα σε ένα βιβλίο, αυτό του Νίκου Δημητρούλια, με τίτλο «Όταν η μοίρα εκδικείται».

Στην πρώτη μια νεαρή γυναίκα ψάχνει τον τρόπο να εκδικηθεί τον δολοφόνο της μητέρας της, μετά από χρόνια. Τότε το έγκλημα είχε περάσει ως απλό ατύχημα γιατί  ο δολοφόνος είχε τον τρόπο να αποφύγει  την τιμωρία του. Απόδοση δικαιοσύνης μετά από χρόνια , ήρθε η ώρα της τιμωρίας του θύτη.

 Μέσα στο μυαλό τους η λέξη εκδίκηση έχει αναμμένα τα φώτα και περιμένει την ώρα της δικαίωσης;

Στην δεύτερη , μια περίεργη διπλή δολοφονία και ένας τραυματισμός «ψάχνουν» τον ένοχο.  Κίνητρο η ζήλια. Οπλίζει την φαρέτρα του μυαλού να συλλάβει το τέλειο σχέδιο- χωρίς απώλειες-;

Υπάρχει το τέλειο σχέδιο δολοφονίας; Έχεις μετρήσει όλες τις παραμέτρους και απλά περιμένεις να συμβεί;

Τρεις αθώοι – ένοχοι, ξεμπ λέκουν το κουβάρι της σχέσης τους .

Η μοίρα του καθενός παίζει στο ίδιο παιχνίδι και κινεί τα πιόνια.

Οι  αστυνόμοι , ξεκινούν  τις έρευνες , μέσα από μια δυσδιάκριτη διαδρομή, που θα τους οδηγήσουν , στις αποκαλύψεις  των δολοφόνων.

Υπάρχει τρόπος   να ξεφύγουν από την δικαιοσύνη;

Η άρτια δομημένη αστυνομική πλοκή του και το κοινωνικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο εξελίσσονται τα δυο μυθιστορήματα, παρακινούν τον αναγνώστη, να γίνει μέρος αυτού του αδιάκοπου κυνηγητού, για την απόδοση της δικαιοσύνης.

Ο Νίκος Δημητρούλιας, με  απλή, κατανοητή  και παραστατική γραφή, γεμάτη εικόνες, σκιαγραφεί με λεπτομέρειες τους ήρωες και τα τοπία. Πετυχαίνει το σκοπό του, να συνεπάρει τον αναγνώστη και δημιουργεί το υπόβαθρο   για να βρεθούμε μέσα στην ροή της ιστορίας.

Οι χαρακτήρες  και των δυο ιστοριών, άνθρωποι απλοί, παθιασμένοι με την ζωή, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Γνωρίζουμε τα πάθη τους, βλέπουμε τις λάθος επιλογές τους, νιώθουμε τον πόνο και την αγωνία τους …..

 

Με την πένα του ο συγγραφέας αποκωδικοποιεί συμπεριφορές και αντιδράσεις των ηρώων του,   αφηγείται με ρεαλισμό τον τρόπο ζωής τους, τα συναισθήματα που τους οδηγούν στις πράξεις τους.

Στο τέλος της κάθε ιστορίας, άραγε η δικαιοσύνη είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο;

Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο!!!

Σχόλια

  1. Νέος συγγραφέας με καλή πένα. Έχω διαβάσει ήδη τη πρώτη του νουβέλα τα μάτια του Τζακ πολύ συγκινητικό. Στο νέο βιβλίο έχω διαβάσει το μισό το μοιραίο γκολ ως τώρα πολύ δυνατό με αγωνία αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ο Χορός Των Τρελών Γυναικών" της Βικτώριας Μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΙΧΛΗ