Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "The heat wave" της Κατερίνας Νταιαμοντ


 

Αγαπημένη κατηγορία λογοτεχνίας, που μου αρέσει να χάνομαι στις σελίδες του κάθε βιβλίου, που την αντιπροσωπεύει είναι τα ψυχολογικά θρίλερ.

Είχα αρκετό καιρό, να διαβάσω αυτού του είδους μυθοπλασίας, αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία με το : the heat wave.

 

Από τις πρώτες σελίδες, ένιωσα να βυθίζομαι μέσα στην ιστορία του, και να αφοπλίζει ο τρόπος που εξιστορείται.

Ω, ναι. Αυτό το βιβλίο δεν είναι σαν τα άλλα  ψυχολογικά θρίλερ, που κατά καιρούς έχουν πέσει στα χέρια μου..

 

Το the heat wave είναι διαφορετικό και γοητευτικά ιδιότροπο βιβλίο.

Τα χαρακτηριστικά αυτά, δίνονται στο βιβλίο από τον τρόπο αφήγησης, σύλληψης της ιστορίας και από την ιδιάζουσα τεχνοτροπία, που έχει γραφτεί.

 

 

 

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα θεωρώ ότι συγκαταλέγεται στα εγκεφαλικά βιβλία.

 

Η δράση και οι ανατροπές έχουν ένα περίεργο ρόλο σε αυτό το μυθιστόρημα. Δεν το αποθεώνουν στα σωστά σημεία των κορυφώσεων, αλλά το αγκαλιάζουν από την αρχή ως το τέλος. Η δράση βέβαια έχει τον μικρότερο ρόλο εδώ, όμως οι ανατροπές είναι κυριολεκτικά το θετικό πρόσημο του βιβλίου.

 

Όλα ξεκινούν από ένα γεγονός, που θα ταράξει τα νερά της ηρωίδας και θα φέρει στην επιφάνεια τους δικούς της θαμμένους δαίμονες.

Και με αυτό τον τρόπο η ηρωίδα θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στο παρελθόν, σε πρόσωπα, που ξεχάστηκαν και βγήκαν από τα μπαούλα των αναμνήσεων για, να ξεδιαλύνουν το μυστήριο της νέας τροπής, που έχουν φέρει τα σημερινά σε εποχή γεγονότα.

Το βιβλίο αφηγείται ένα οικογενειακό δράμα και το ό,τι αυτό μπορεί να προκαλέσει στις κλειστές κοινωνίες.

Τα μυστικά, που αφήνουν οι ήρωες - άνθρωποι να τους επηρεάσουν και να τους αλλάξουν σταδιακά.

Αυτά τα στοιχεία δε θεωρούνται πρωτότυπα σε ένα βιβλίο του είδους, όμως η συγγραφέας πρωτοτυπεί με την πνοή, που δίνει στην εξέλιξη, στην πλοκή και τη ροή της ιστορίας. Αφήνει ίδια τα σκηνικά αλλά αλλάζει τους ρόλους & τα κουστούμια.

 

Αν έχετε σκοπό να διαβάσετε αυτό το βιβλίο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δε μοιάζει με κάποιο άλλο ψυχολογικό θρίλερ ,που έχετε διαβάσει.

Η συγγραφέας στο έργο της αυτό, εστιάζει περισσότερο στα «χαρακώματα» ,που αφήνουν κάποια γεγονότα της ζωής πάνω στους ανθρώπους και στο πώς τους επηρεάζει αυτό μελλοντικά σαν χαρακτήρες - μονάδα αλλά και στο σύνολο τους στην κοινωνία και στις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.

 

Και αυτό θα το καταλάβει καλύτερα ο αναγνώστης φτάνοντας στο τέλος. Εκεί, που όλα βαίνουν προς τη λύτρωση.. ή την καταστροφή..!

 

Είναι πράγματι ένα ιδιαίτερο βιβλίο.

Ένα μυθιστόρημα, που το κύμα καύσωνα, που είναι και ο τίτλος του φτάνει στα όρια του πνιγμού πριν την τελευταία ανάσα ελευθερίας.!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΓΚΟΥΡΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά