Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Νυχτερινό Τρένο" της Κατερίνας Θεοδώρου


 

Σκοτάδι, κρύο, ερημιά… Ένα τρένο κινείται προς άγνωστο προορισμό. Κάνει μια παράξενη διαδρομή με μόνους ταξιδιώτες, πέντε άγνωστους . Ποια μοίρα τους «έριξε» σε αυτό το περίεργο τρένο; Με το  νέο της  βιβλίο , η  Κατερίνα Θεοδώρου,  μας ταξιδεύει σε έναν  κόσμο υπερβατικό, κάπου μεταξύ ενός υπερφυσικού κόσμου και  πραγματικότητας.

 

Κάθε ένας από τους επιβάτες του τρένου, έχει κάτι να κρύψει, φοβάται για κάτι,  αγωνιά… Μια μετακίνηση δίχως προορισμό, δίχως επιστροφή. Ένα ταξίδι προς το άγνωστο.

 

Αγωνία που ξεχειλίζει στην ατμόσφαιρα. Πόνος, φόβος, οργή… Ανθρώπινες ψυχές που κουβαλούν το βάρος των πράξεων τους και ένας από μηχανής θεός εμφανίζεται για να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που βασανίζουν τους ήρωες.

 

Ένα βιβλίο φαντασίας και τρόμου, που από την πρώτη του σελίδα σε κρατά δέσμιο μέσα στην ροή της ιστορίας. Η συγγραφέας με ζωντανή γραφή, γρήγορη πλοκή,  έντονα περιγραφικότητα, μαζί με τους ήρωες της,  μας κάνει συνταξιδιώτες σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Οι ήρωες, ακροβατώντας ανάμεσα σε παραισθήσεις και αληθινά γεγονότα, προσπαθούν να ανακαλύψουν τον λόγο που βρίσκονται μέσα στο τρένο,  αισθάνονται χαμένοι, ψάχνουν το παρελθόν τους και τις πράξεις που τους οδήγησαν σε αυτό το ταξίδι.

 

Η Κατερίνα Θεοδώρου  με την πένα της και την λυρική γραφή της,  ζωντανεύει εικόνες που μαγνητίζουν την φαντασία του αναγνώστη και δημιουργεί  ένα ταξίδι αναζήτησης …

Η συγγραφέας με ένα μοναδικά  παραστατικό τρόπο  δημιουργεί μια ζοφερή κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε ένα δυσοίωνο τέλος. Ή όχι;  Ανατριχιαστικές σκηνές και μυστήριο πλέκουν την ιστορία, με ένα μοναδικά  ευρηματικό τρόπο γραφής. Ο λόγος ρέει αβίαστα παρασύροντας μας σε μονοπάτια σκοτεινά που οδηγούν τις περισσότερες φορές σε αδιέξοδο.

 

Ένα τρένο με περίεργη διαδρομή, πέντε επιβάτες άγνωστοι μεταξύ τους, αρματοβόροι λύκοι, μια αινιγματική ιέρεια, συνθέτουν αυτή την ιστορία τρόμου, αποδίδοντας της μια κινηματογραφική χροιά. Έντονα συναισθήματα και εικόνες μεταφέρουν τον αναγνώστη στο χωροχρόνο, εκεί που διαδραματίστηκαν  τα γεγονότα που έγιναν η αιτία για την επιβίβαση τους στο τρένο.

Ένα βιβλίο σκοτεινής  φαντασίας που κερδίζει τον αναγνώστη από την αρχή. Αγωνία και μυστήριο σε απογειώνουν μέχρι το τέλος. Μεταξύ πραγματικού και φανταστικού μας παρασύρει μαζί με τους ήρωες σε ένα ταξίδι επιβίωσης – σωτηρίας, ποιος ξέρει;

Μια διαδρομή, γεμάτη σασπένς. Ένα πέρασμα που θα οδηγήσει στην λύτρωση μέσα από τις αλήθειες που ορίζουν την μοίρα των ζωντανών. Αλήθειες που αφού επανεκτιμηθούν θα οδηγήσουν μέσα από την συγχώρεση στην σωτηρία της ψυχής. Της ψυχής που πάντα ζητά μια δεύτερη ευκαιρία.

Επιβιβαστείτε στο νυχτερινό τρένο για να σας ταξιδέψει πέρα από την φαντασία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά