ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 “Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού”. Άλμπερτ Αϊνστάιν

Παρελθόν, παρόν και μέλλον συγκρούονται με νύχια και με δόντια. Η αλήθεια και το ψέμα παλεύουν για να υπερισχύσουν στον ανθρώπινο νου. Τέρατα -ανθρωπόμορφα και μη- μας συστήνουν σε νέους κόσμους που έχουν χαθεί στη λήθη. Οι μύθοι γεννούν και πεθαίνουν κάθε νέα αυγή μέσα από τις στάχτες τους.

Witchpunk – Ανάθεμα

Στη γη της Κρέστα, η μαγεία ευδοκιμεί μα είναι απαγορευμένη. Τάγματα κυνηγών μαγισσών σπέρνουν φωτιά και θερίζουν θάνατο, μα όσο κοντά κι αν φτάνουν στην εξάλειψή τους, οι μάγισσες δεν πέφτουν ποτέ ολοκληρωτικά. Στρατεύματα από την ήπειρο της Σκάρου περνούν στην Κρέστα πάνω από την άγρια θάλασσα που τις χωρίζει. Με τη βοήθεια των μηχανικών τους κατασκευών καταλαμβάνουν γρήγορα τα ανατολικά σύνορα, ανοίγοντας πληγές στη γη και αρπάζοντας το πολύτιμο για εκείνους κάρβουνο. Τρεις γυναίκες ξεδιπλώνουν γεγονότα, ιστορίες και θρύλους. Η Μάργκο επιβιώνει τον τελευταίο χρόνο στην πρώτη αποικία των μηχανουργών, τη Σκόλνταρ. Έχοντας προχωρήσει στην προσθήκη ενός μηχανικού άκρου, ψάχνει να βρει τη θέση της ανάμεσα σε μέταλλο, ατμό και θάνατο. Η Σέιτζ, μια μάγισσα της Κρέστα, παλεύει να φέρει την ισορροπία στη γη της, σε μια χρονική περίοδο είκοσι ετών. Η ιστορία της εναλλάσσεται ανάμεσα σε ένα κυνήγι μαγισσών και στην κατάβαση των μηχανουργών. Τέλος, η Άστριντ, μια κυνηγός μαγισσών που είχε χάσει τη ζωή της τριάντα χρόνια πριν, περπατάει ξανά στην Κρέστα. Αναστημένη και καταραμένη, διασχίζει τη γη ώστε να φέρει εις πέρας μια αποστολή με αντάλλαγμα τις πληροφορίες που χρειάζεται για να αναπαυθεί.

Δείτε το βιβλίο

Ο Λύκος της Θάλασσας

1827. Η Πελοπόννησος φλέγεται. Ο Ιμπραήμ Πασάς έχει βαλθεί να ισοπεδώσει εκδικητικά τον Μοριά. Η επανάσταση των Ελλήνων σβήνει, και η μοίρα αναμένει τον ρόλο της στο Ναυαρίνο. Στα παρασκήνια του αγώνα παραμονεύει ο Λύκος της Θάλασσας, μια τούρκικη κορβέτα, που το καταραμένο της πλήρωμα δεν ενδιαφέρεται για στρατόπεδα και μπαϊράκια, παρά μόνο για τη δίψα του για αίμα. Στη μανία τους, Έλληνες και Τούρκοι είναι θήραμα. Ο Μουχράμ Μπέης έχει ορκιστεί να εξοντώσει τα βαμπίρ, και έχει το κατάλληλο δόλωμα: τη Λένη, την Ελληνίδα σκλάβα που ο βρικόλακας καπετάνιος ποθεί για σύντροφο.

Δείτε το βιβλίο

O θησαυρός της Δαμασκού
Το Όνειρο της Ερήμου

«Μια φορά κι έναν καιρό, ένας άντρας από την Κωνσταντινούπολη ήρθε στη Δαµασκό αναζητώντας χρυσάφι. Διέσχισε ερήµους, οάσεις, ατελείωτους ξηρούς λόφους, µέχρι που έφτασε σε µία πηγή. Γονάτισε µπροστά στο νερό, ζήτησε καθοδήγηση, και µπροστά του εµφανίστηκε µια νεράιδα, αγγελικά πλασµένη. Ταξίδεψαν µαζί, διέσχισαν όλη τη Συρία, µε µόνο όπλο τη συνεργασία τους. Μέχρι που κάποια στιγµή, συνέβη το ανεπανόρθωτο. Ερωτεύτηκαν».
Η περιπέτεια στη Δαµασκό δεν φαίνεται να έχει τελειώσει. Ο Αστέριος καλείται να πάρει µια σηµαντική απόφαση όσον αφορά τον πολυπόθητο θησαυρό του αυτοκράτορα. Η δαιµονική φύση αυτού του πλάσµατος, όµως, δεν είναι το µόνο του πρόβληµα. Ο Ρωµαίος στρατιώτης πρέπει να σωθεί από την κατάρα της Λίλιθ και τη µήνη του χαλίφη.

Δείτε το βιβλίο

Ο Αφέντης των Ανέμων

Στη σύγχρονη Αθήνα µυστικές εταιρείες συγκρούονται για ένα αρχαίο χειρόγραφο. Πίσω από τη φαινοµενική κανονικότητα, διεξάγεται ένας αόρατος πόλεµος. Οι πρωταγωνιστές του, δεν παλεύουν απλά για το προσωπικό τους όφελος. Η νίκη ή η ήττα µπορεί να διακυβεύσει την ισορροπία ολόκληρου του κόσµου, µε ανυπολόγιστες συνέπειες. Κι όµως, οι περισσότεροι άνθρωποι, όπως και οι Αρχές της χώρας, έχουν άγνοια για τον κίνδυνο. Άλλωστε, τι θα µπορούσαν να κάνουν όταν ο εχθρός, αν και απολύτως υπαρκτός, βρίσκεται πέρα από τα όρια του πραγµατικού;
Ο Μάρκος ετοιµάζεται να περάσει ένα παραδεισένιο Σαββατοκύριακο µε την Κλαίρη. Οι εχθροί του γνωρίζουν ότι ο Μάρκος είναι το κλειδί. Έχει, άλλωστε, πολλά τρωτά σηµεία. Επιπρόσθετα, έχει πολλά να χάσει. Ξέρουν πού να τον βρουν και πώς να τον εκβιάσουν. Αντιλαµβάνονται, επίσης, πως είναι µάγος και µέλος της µυστικής εταιρείας που κατέχει αυτό που αναζητούν. Το στοιχείο που αγνοούν είναι ότι ο Μάρκος είναι ο Αφέντης των Ανέµων.

Δείτε το βιβλίο

Οι Θρύλοι της Ισορροπίας – Βιβλίο Ι

Δύο κόσµοι σε πόλεµο: η Δύση και η Ανατολή. Δύο θεοί-δηµιουργοί που εξόντωσαν ο ένας τον άλλον, αφήνοντας µοναδική κληρονοµιά στα παιδιά τους τη διχόνοια. Λίγο πριν την τελική αναµέτρηση, ο Ηγήνωρ, βασιλιάς του ισχυρότερου κράτους της Ανατολής, πεθαίνει, αφήνοντας στα τρία του τέκνα ένα πανάρχαιο σκαλιστό κουτί: το φηµισµένο Κειµήλιο του Βασιλείου. Μέσα στις σελίδες της διαθήκης που το συνοδεύει ξετυλίγεται η προσωπική του ιστορία, µυστικά έρχονται στο φως, θέσφατα ανατρέπονται, ρόλοι επανακαθορίζονται και οι θρύλοι ξυπνούν. Ταυτόχρονα, στη Δύση, η µάγισσα Άνουρα, αρχόντισσα του δέκατου όγδοου Οίκου, ολοκληρώνει τη συγγραφή των αποµνηµονευµάτων της, φωτίζοντας τις πιο σκοτεινές πτυχές της ιστορίας της Δύσης. Κόντρα στις προσδοκίες των όµαιµών της και στις προσταγές του αίµατος, αποφασίζει να γυρέψει τη µοίρα της στα µακρινά βασίλεια της Ανατολής. Οι δρόµοι των αντιπροσώπων των δύο δυνάµεων θα διασταυρωθούν µε έναν απρόσµενο, µα αναπόδραστο τρόπο. Σε αυτό το παιχνίδι επικράτησης, η τύχη του κόσµου κρέµεται από µια κλωστή. Μόνο η Ισορροπία, για την οποία ψελλίζουν οι σοφοί, µπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία του…

Δείτε το βιβλίο

Μαγική Βίβλος – Πλαϊνός Κόσμος

Η Δανάη, με την καθοδήγηση της μάγισσας Φάνα και τη βοήθεια των ξωτικών Ζίκο, Μίκο, Τίκο, ξεκινά μια δύσκολη πορεία για να σώσει το Διαγαλαξιακό Σύμπαν. Ο παγωμένος γίγαντας Ιμόρ και ο πύρινος γίγαντας Κρι- μόρ τους καταδιώκουν. Οι Βουνοφάγοι επιδιώκουν να τραφούν απ’ αυτούς. Οι Σκοταδιστές προσπαθούν να τους πνίξουν με σκοτάδι και τα δαιμόνια του Καμού τους κυνηγούν ανελέητα. Στη δύσκολη πορεία τους προς τον Πρώτο Κόσμο και τη Μαγική Πόλη, βρίσκουν συμμάχους από τον Πέμπτο Κόσμο: τον όμορφο μάγο Τιρ και την πριγκίπισσα των Λευκών Ξωτικών, Φα. Ο Ταράγκα, ένας ταβερνιάρης του Αλλόκοσμου που έχει πολλά μυστικά, τους προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του. Όμως όσο πλησιάζουν στο Σπίτι της Σκόνης, οι δυσκολίες γιγαντώνονται, για να γίνουν ανυπέρβλητες όταν φτάνουν στον Τρίτο Κόσμο, όπου ο βασιλιάς του Εφιαλτόκοσμου, Ουλάρεκ, τους αιχμαλωτίζει και τους παραδίδει στη γριά Νάρκη και τους Ονειρευτές της, οι οποίοι υφαίνουν το ονειροδίχτυ τους για να τους κρατήσουν εκεί για πάντα…

Δείτε το βιβλίο

Η Εποχή των Θρύλων – Ο δρόμος της εξορίας

Tο κυνήγι στον ρημαγμένο κόσμο ξεκινά ξανά. Έναν κόσμο στον οποίο κάθε γνώση για το παρελθόν έχει χαθεί· έναν κόσμο δίχως αρχαία Ιστορία. Το Τάγμα ανανεώνει την καταδίωξη, όπως και η Σέκτα με τους θανάσιμους δολοφόνους της. Ο Λίαμ και ο Χόουπ αναγκάζονται, μαζί με τους συντρόφους τους, να αναζητήσουν την υπόγεια φυλακή που θα τους οδηγήσει μέσα από τα έγκατα της γης στην ασφάλεια του γειτονικού βασιλείου. Εκεί, ο μικρός Χόουπ θα μυηθεί για πρώτη φορά στα μυστικά της Αρχαίας Δυναστείας· θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας θαυμαστών επιτευγμάτων της διανόησης του υψίστου παρελθόντος, κάνοντας το πρώτο βήμα προς έναν συναρπαστικό κόσμο που μόλις τώρα έχει αρχίσει να γνωρίζει. Ένα βήμα δύσκολο, σε μια μοιραία διαδρομή που θα έχει αντίκτυπο σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στην αντικρινή πλευρά του ωκεανού, ο Βέιλαν ξεκινάει τη δική του αναζήτηση, όσο ακόμη η πολιορκία στην Ιμάρ συνεχίζεται. Ο Δρόμος θα τον οδηγήσει ως τις πύλες της Κιβωτού του Χρόνου, στο πανάρχαιο άσυλο όπου κατοικεί η Ιέρεια. Θαμμένα μυστικά θα βγουν στο φως, το σκοτεινό παρελθόν θα συγκρουστεί με το παρόν, η αποσιώπηση θα αναμετρηθεί με την αλήθεια, πριν ο μύθος εγερθεί μέσα από τις στάχτες μιας εποχής χαμένης για να στοιχειώσει το μέλλον ενός πολιτισμού που έμαθε να ζει στη σκιά της άγνοιας.

Δείτε το βιβλίο

Κόνγκο – Ο σαμουράι στα σπίτια με τις στέγες

«Tο να µπαίνεις µέσα στο όνειρο είναι µια διαδικασία γλυκιά. Είναι σαν να βουτάς σε ένα βαζάκι µε µέλι και αργά αργά να βυθίζεσαι µέσα στην παχυρευστοσύνη του. Εκείνο σε αγκαλιάζει τρυφερά και σε ζεσταίνει. Πώς άλλωστε θα σε πείσει να αφήσεις πίσω σου έναν κόσµο τόσο όµορφο µε τα δέντρα του ριζωµένα στη χωµάτινη γη που όλο πασχίζει να επιπλεύσει πάνω στα αλατισµένα νερά της θάλασσας;» Στα δεκαεπτά του, ο Κόνγκο ανακαλύπτει ότι έχει κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Δεν έχει κοιµηθεί ποτέ του! Αυτή του η ιδιαιτερότητα τον οδηγεί σε µια περιπέτεια ανάµεσα στην τράπουλα µιας µάντισσας, στο εργαστήριο ενός τρελού επιστήµονα, στη βιβλιοθήκη για µελέτη και στην ταράτσα του σπιτιού για υπαρξιακές σκέψεις. Ο κόσµος της πραγµατικότητας µπλέκεται µε τον κόσµο των ονείρων και από µέσα θα ξεπηδήσουν Ινδιάνοι ιθαγενείς, σαµουράι πολεµιστές και άγρια ζώα της ζούγκλας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ο Αγγελιοφόρος της Νίκης" του Γιάννη Πρίντεζη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά