Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο " Οι θεοί του πολέμου" του James Lovegrove


 

Sherlock holmes & Dr watson.!

Το αχτύπητο δίδυμο, που αγάπησαν γενιές και γενιές μέσα από τα μάτια του james Lovegrove.

Από τις εκδόσεις Ελληνικά γράμματα κυκλοφορούν άλλα τρία βιβλία από τον συγγραφέα Cuy Adams.

 

Οι θεοί του πολέμου είναι το τρίτο βιβλίο, που διαβάζω και  η αλήθεια είναι ότι η ιστορία του δε διαφέρει πολύ από το 2ο βιβλίο με τίτλο: Η σατανική υπόσχεση.

Ο συγγραφέας καταπιάνεται με την ίδια θεματολογία στα τρία τελευταία βιβλία, με το εξωπραγματικό, τους θρύλους και τους θεούς ενός άλλου κόσμου.

Οι ιστορίες του είναι πανομοιότυπες, συνδέονται μόνο ως προς τα δύο κεντρικά πρόσωπα αυτά για τα οποία γράφτηκαν τα βιβλία.  Όμως, έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα εκ των έσω θέματα του βιβλίου.

🔸Τα κίνητρα.!

🔸Οι ήρωες.!

🔸Οι κοινωνικές προεκτάσεις.!

 

Σε αυτή την περιπέτεια οι δύο φίλοι προσλαμβάνονται για, να ερευνήσουν ένα φόνο. Ένα φόνο, που τα ευρήματα δείχνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας. Όχι όμως για τον Σέρλοκ.

 

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δόκτωρ Γουάτσον ξεκινούν μία έρευνα, που φέρνει στο φως το επικίνδυνο σκοτάδι, που καλλιεργείται στα μονοπάτια μίας αίρεσης. Μιας σκοτεινής αίρεσης, που κρύβει απληστία και φθόνο.

Οι έρευνες ξεκινούν από τον περίγυρο του θύματος και τις συναναστροφές με άλλους ανθρώπους  Με αυτό το τρόπο, τα ευρήματα έρχονται ένα, ένα στο φως βάζοντας τον Σέρλοκ & το Γουάτσον σε μια επικίνδυνη αποστολή.

 

Οι υπόλοιποι ήρωες που πλαισιώνουν την ιστορία είναι από το συγγενικό περιβάλλον του θύματος και αν και είναι πρόθυμοι να "βοηθήσουν" στην έρευνα, είναι και οι ίδιοι, που κρύβουν μυστικά..!

 

Η ατμόσφαιρα είναι άκρως κινηματογραφική, καθώς ο συγγραφέας έχει σκιαγραφήσει την εποχή, τον τρόπο ζωής μα και τα μέσα της εποχής στο απόλυτο. Σαν να τα έχει ο ίδιος ζήσει και θέλει με αυτό τον τρόπο να τα προσφέρει και στον αναγνώστη του.

 

Η αγωνία και η δράση είναι σε ήπια μορφή σε όλο το μυθιστόρημα. Εντείνετε στις τελευταίες σελίδες όπου η ιστορία έχει φτάσει στο ζενίθ της, διότι οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη και ξεκινάει  το κυνηγητό της αλήθειας.!

 

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι σε αυτή την ιστορία είναι το κίνητρο, που κρύβει κοινωνικές προεκτάσεις.

Ο αναγνώστης θα αναρωτηθεί, για τον άνθρωπο και, που μπορεί να φτάσει, έτσι ώστε να καταφέρει να " αγγίξει" την απληστία θεωρώντας ότι έχει αγγίξει το απόλυτο ,που μπορεί να του φέρει την δόξα και την ευτυχία.

Το απόλυτο όμως, μπορεί να φτάσει τον άνθρωπο στα άκρα και να χάσει την αξιοπρέπεια και την " ανθρώπινη" πλευρά του για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος και δυνατότερος από κάθε άλλο ον στον κόσμο.

Να ζήσει μια ψεύτικη ουτοπία.

Μπορεί να ξυπνήσει όμως από αυτή την παραίσθηση και αν ναι, θα μπορέσει να φέρει πίσω ότι έχασε από την απληστία του;

 

Οι θεοί του πολέμου,  είναι ένα flat νουάρ μυθιστόρημα, που αξίζει να το διαλέξει ο αναγνώστης, για την παγωμένη ατμόσφαιρα και φυσικά για το αχτύπητο δίδυμο.

 

Δεν είναι από τα βιβλία, που προσφέρουν ανεξέλεγκτη δράση, ανατροπές, που κόβουν την ανάσα. Βαδίζει σε πιο ήρεμα νερά.

 

Όμως, ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δόκτωρ Γουάτσον ξέρουν πώς να κάνουν μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα ενδιαφέρουσα.

Είναι μία πρόκληση να προσπαθήσεις να κατανοήσεις το πώς σκέφτεται αυτός ο " Θρύλος"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ο Αγγελιοφόρος της Νίκης" του Γιάννη Πρίντεζη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά