Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Κρεσέντο Εκδίκησης" της Θεοφανίας Ανδρονίκου- Βασιλάκη


 

Η Θεοφανία Ανδρονίκου – Βασιλάκη στο νέο της βιβλίο, με τίτλο «Κρεσέντο Εκδίκησης», μάς ταξιδεύει στο Στετίνο, την Βαρσοβία,  την  Κορινθία και τη Λυών.

Το 2018 στην  Ορεινή Κορινθία ανακαλύπτεται ένα καμένο γυναικείο σώμα μέσα στα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου, στο γκρεμό. Το πτώμα ανήκει στην Αγνή Γεωργίου. Είναι ατύχημα ή μήπως όχι;

Την εξιχνίαση της υπόθεσης αναλαμβάνει η αστυνόμος Νιόβη Πέτρου με την βοήθεια του Έλληνα πράκτορα της Ιντερπόλ Νικόλαου Στασινού. Χαρακτήρες εκ διαμέτρου αντίθετοι μεταξύ τους, οι δυο αστυνόμοι προσπαθούν να εξιχνιάσουν τα αίτια πίσω από το θάνατο της Αγνής. Η έρευνα τους, φέρνει στο φως ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε το 1988 στο Στετίνο. Τότε ο δεκαοχτάχρονος πολλά υποσχόμενος νέος Βάσα, είχε δολοφονήσει τον ευεργέτη του Μίσκια, πλούσιο παράγοντα της πόλης. Ποια η σχέση της Αγνής με τον διεθνώς καταζητούμενο κακοποιό;

Η Νιόβη και ο Νικόλας, ψάχνουν υπόπτους και αίτια, που συνδέονται με το θύμα και τον καταζητούμενο Βάσα.  Ένας λαβύρινθος από ίχνη που χάνονται, άνθρωποι που αλλάζουν με επιδεξιότητα μορφή, αναζητούν  τη λύτρωση.

Έπειτα από χρόνια έρχονται στο φως ,ανομολόγητα μυστικά, έρωτες, εγκλήματα που θάφτηκαν στη σιωπή, αδικίες, βία, πόνος, εκδίκηση.

Η συγγραφέας μέσα από τους χαρακτήρες του βιβλίου της, μας αφηγείται την ιστορία μιας πλούσιας οικογένειας της Πολωνίας, από το 1950 μέχρι σήμερα.

Με σκηνές που εναλλάσσονται από το παρελθόν στο παρόν, ένας μεγάλος έρωτας διεκδικεί την δικαίωση, ενώ ένας νέος γεννιέται.

Ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, που θύτες και θύματα αντιστρέφουν τους όρους του παιχνιδιού. Κάθε ένας αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ και όλοι μαζί συνθέτουν μια ιστορία πάνω από την λογική. Η αλήθεια φτάνει στα όρια μιας άλλης διάστασης.

Ένας ευφυής  ήρωας, που αποζητά την δικαιοσύνη μέσα από ένα κρεσέντο εκδίκησης.

Η Θεοφανία Ανδρονίκου- Βασιλάκη με την γλαφυρή πένα της, μας περιγράφει μια εποχή  που στο Στετίνο της Πολωνίας, διαδραματίζεται ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας, μέσα από πολιτικές συγκρούσεις. Η διαφορετική νοοτροπία, θα φέρει την ρήξη μεταξύ αριστοκρατίας και απλού λαού. Σαθρά θεμέλια μιας κοινωνίας που υποστηρίζει τους πλούσιους της χώρας και καταδικάζει τους ασθενέστερους.

Ένα πολυεπίπεδο συγκλονιστικό και περιπετειώδες μυθιστόρημα με αλληλένδετες ιστορίες χαρακτήρων. Σαγηνευτικό και γεμάτο σασπένς,  μας παρασύρει μέσα από μαγευτικά τοπία και συναρπαστική πλοκή. Με ανατροπές που κόβουν την ανάσα, και ένα τέλος που κανείς δεν  μπορεί να προβλέψει, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ο Αγγελιοφόρος της Νίκης" του Γιάννη Πρίντεζη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά