ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χάος ή Τάξη; Ένα ταξίδι στη Φαντασία

Τα τέρατα κρύβονται μέσα μας. Άλλοτε μας τρομάζουν, άλλοτε μας πλάθουν. 

ΜΟΤΕΛ 430-71 | Βιβλίο 2ο – Νεκρόπολη

Οι µέρες στην εξορία του κόσµου περνάνε. Όχι όµως και οι νύχτες. Το παρανοϊκό πεπρωµένο του νεαρού πρωταγωνιστή δείχνει προς το παρόν να έχει ξεθυµάνει, όσο ο ίδιος προσπαθεί να µαζέψει τα συντρίµµια του.

Κάποτε ο µικρός νόµιζε πως είχε ζωή. Εκεί, στο παλαιοπωλείο του τρόµου. Δεν ήξερε ακόµα. Μέχρι που µπήκε στο µοτέλ και ο αδίστακτος άνεµος της µοίρας άρχισε να τον παρασέρνει ολοένα και πιο κοντά στην Κόλαση.

Μόνο που, τελικά, το µεγάλο λάθος δεν ήταν δικό του. Όλα συνέβησαν πολύ προτού γεννηθεί. Σε ένα ορυχείο. Στα νότια παράλια της Περσίας, τον 6ο π.Χ. αιώνα. Εκεί, που η φρίκη και η αηδία ξεπερνούν σε νοσηρότητα ακόµα και τα πιο δυσοίωνα παραστρατήµατα της κοσµογονίας. Εκεί, που τα µυστικά έπρεπε να παραµείνουν για πάντα θαµµένα.

Το κακό δεν αποκόπηκε από την αρχή του…

Ο Παντελής Μαυροµµάτης γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Πάτρα, όπου και εξακολουθεί να διαµένει. Λατρεύει τους συγγραφείς του φανταστικού της παλιάς σχολής, όπως τους αποκαλεί, έχοντας ως ίνδαλµά του τον H.P. Lovecraft. Είναι φανατικός οπαδός της heavy metal και δεν ζει χωρίς τις συναυλίες. Αγαπάει να ασχολείται καθηµερινά µε τη βιβλιοθήκη του, την οποία εκτός των άλλων κοσµούν διάφορες µινιατούρες του Κθούλου. Αρθρογραφεί για τέταρτη χρονιά στο site «Θεµατοφύλακες Λόγω Τεχνών», ενώ δύο διηγήµατά του έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισµούς και κυκλοφορούν ήδη σε ανθολογίες. Η «Νεκρόπολη» είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας «ΜΟΤΕΛ 430-71».

Δείτε το βιβλίο

Σάιμον – Οι 7 Συμφωνίες

Στο (Λος) Έθεραλ, µία χώρα µαγείας και παράξενων πλασµάτων, µία εξαφάνιση θέτει σε κίνηση ένα ντόµινο γεγονότων. Με την εµφάνιση της κόκκινης σελήνης, ένα επικίνδυνο παιχνίδι στήνεται από έναν µυστηριώδη άντρα µε ηµίψηλο καπέλο. Τα πιόνια του έχουν επιλεγεί: ένας πρόθυµος πρίγκιπας που διψά για εξουσία, ένας φιλόδοξος θαλασσοπόρος µε µια κρυφή αγάπη στην καρδιά του, µία µικρή, πονηρή αλεπού που ονειρεύεται την ελευθερία της, µία άρρωστη δολοφόνος που ψάχνει εκδίκηση, ένας γενναίος πολεµιστής που αναζητά τη χαµένη δόξα και µία γοητευτική κοπέλα που θα κινήσει γη και ουρανό για να βρει τη µητέρα της…

Ένας προς έναν και µία προς µία, οι κληρονόµοι των ισχυρών Συντεχνιών που εξουσιάζουν τη χώρα θα χορέψουν στον ρυθµό που ορίζουν οι κλωστές του µαριονετίστα τους, του απρόσιτου και αινιγµατικού Σάιµον, ενόσω µοιραία, οι πόλεις και οι επαρχίες του (Λος) Έθεραλ βυθίζονται σε ένα πρωτοφανές χάος.
Ένας χάος χωρίς επιστροφή…

Ο Χρήστος Μπακοστέργιος γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1992. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται µε την ανάγνωση και τη συγγραφή, κάτι που τον είχε µαγνητίσει από τα παιδικά του χρόνια. Τα βιβλία που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού και της επιστηµονικής φαντασίας, µε χαρακτηριστικότερο παράδειγµα το έπος του Frank Herbert, το Dune, αλλά και της κλασικής πεζογραφίας, η οποία επηρέασε άµεσα τον τρόπο που εξέλιξε τους χαρακτήρες του. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια δηµιουργικής γραφής και λογοτεχνίας του φανταστικού.
Το βιβλίο επικής φαντασίας µε τον τίτλο Σάιµον – Οι 7 Συµφωνίες αποτελεί το παρθενικό του έργο και είναι το πρώτο µέρος της σειράς.

Δείτε το βιβλίο

Παθανθές – Το κάστρο του χρόνου

Ο Σόρβαµ ξυπνάει σε ένα µυστηριώδες κάστρο, χωρίς να θυµάται πώς βρέθηκε εκεί. Το µόνο που ξέρει είναι ότι βρίσκεται χωµένος στα βουνά και ότι έχει ένα φρέσκο και µεγάλο τραύµα στο µπράτσο του. Το µόνο που θυµάται είναι ότι εγκατέλειψε το χωριό του, το Τέλος του Κόσµου, για να ξεφύγει από το παρελθόν του. Ο µόνος άνθρωπος που συναντά είναι ένας γέρος υπηρέτης, που φροντίζει το τραύµα του και του προσφέρει ένα φλιτζάνι πασιφλώρα, έναν χάρτη κι ένα ρολόι, για να µη χαθεί στον χώρο και στον χρόνο. Ο µυστηριώδης οικοδεσπότης του εγκαταλελειµµένου κάστρου επιθυµεί να µείνει αφανής, ενώ έξω από την καγκελένια πύλη παραµονεύει µια αγέλη λιονταριών. Πρόκειται άραγε για το Κάστρο του Χρόνου, για το οποίο τον προειδοποιούσε η γιαγιά του στα παραµύθια της όταν ήταν µικρός; Κι αν ναι, πώς µπορεί να ξεφύγει πριν παγώσει ο Χρόνος και χαθεί µέσα του;

Ο Ελάρης, κατά κόσµον Λευτέρης Κωνσταντίνου, γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Μυτιλήνη της Λέσβου, αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να διαβάζει λογοτεχνία από τα δέκα του. Η ενασχόλησή του µε τη συγγραφή ξεκίνησε όταν πολλά από τα βιβλία που διάβαζε τον απογοήτευαν και αποφάσισε να αρχίσει να γράφει ιστορίες που θα ήθελε να διαβάσει. Του αρέσει να διηγείται ιστορίες µε κάθε καλλιτεχνικό µέσο που καταπιάνεται. Ασχολείται επαγγελµατικά µε τη γραφιστική, την υποκριτική και τον χορό, παράλληλα µε τη συγγραφή. Του αρέσουν οι τέχνες γιατί δίνουν τη δυνατότητα σε εσωστρεφείς ανθρώπους να επικοινωνήσουν τις σκέψεις τους σε ανθρώπους ανά τον κόσµο που είναι ανοιχτοί σ’ αυτού του είδους τις συζητήσεις. Όταν µεγαλώσει θέλει να γίνει ένας καλός εµψυχωτής.

Δείτε το βιβλίο

ΦΡΑΚΤΑΛ – Ο κόσμος πίσω από τη σπασμένη βιτρίνα

Ο κόσµος πίσω από τη σπασµένη βιτρίνα είναι εµπνευσµένος από βιώµατα, διηγήσεις και µπόλικη φαντασία! Είναι το παράλληλο σύµπαν όσων δεν σου επιτρέπει η δηµοσιογραφία να γράψεις. Χαρακτήρες που θα ’θελα να τους πάρω συνέντευξη, από  ιστορίες φτιαγµένες για ντοκιµαντέρ.
Το Σφυρί και λυχνάρι περιγράφει τη γραφικότητα του σύγχρονου προλεταριάτου. Η µιζέρια του εργάτη µιµείται τον δογµατισµό, η ποίησή του, όµως, θυµίζει το επαναστατικό παρελθόν του. Ψιθυρίζει µε τη βοήθεια του τσίπουρου, µας συστήνει στη µακρόχρονη επιθυµία του. Αλλά οι επαναστατικές συνθήκες, ίσως, ήρθαν κάποια στιγµή σε ένα µπουκάλι ρούµι. Τις αντιλήφθηκε άραγε ο εργάτης;
Ο Ιθαγενής 17 2 011 είναι ένα διήγηµα βασισµένο σε διηγήσεις και µια ανέµελη εκδοχή της Λιβυκής επανάστασης. Ένα ταξίδι σε δυο κόσµους.
Ο Αλλοπρόσαλλος είναι µια ιστορία µε αρκετά χρώµατα, το ηµερολόγιο ενός αντιδραστικού ζωγράφου. Μια µίξη κοινωνικών ζητηµάτων, καλλιτεχνικών αναζητήσεων, ναρκωτικών, προϊστορικών χρωµάτων και ψυχοτρόπων σκέψεων. Μια αναζήτηση της ανεµόσκαλας που οδηγεί στον ουρανό, πάντα µέσα από λάθος επιλογές.
Στο Φράκταλ βιώνουµε τη µετενσάρκωση. Η ιστορία εξελίσσεται µέσα από ερωτήσεις –µια µορφή υπερρεαλιστικής δηµοσιογραφίας– συνεντεύξεις µε µάγους, παράνοµους και λανθασµένα όντα. Ρεπορτάζ από τον δρόµο, την έρηµο, τα ψυχιατρεία και τα πορνεία.
Το Πανηγύρι του Αγίου Ανθρώπου είναι µια σουρεάλ ιστορία που µυρίζει το άρωµα του πατέρα µου. Μια µεταθανάτια συνάντηση.

Ο Μοχάµεντ Ι. Μπεν Γκούζι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 από Λίβυους γονείς και είναι απόφοιτος σχολής δηµοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια του εµφυλίου πολέµου της Λιβύης και της Αραβικής Άνοιξης, ο δηµοσιογράφος και διερµηνέας κάλυψε τα γεγονότα της εξέγερσης, γράφοντας στον ελληνικό Τύπο. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε Λιβύη και Τυνησία, σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθµούς, ενώ έχει συµµετάσχει στη δηµιουργία του βραβευµένου φιλµ ντοκιµαντέρ Το Τραγούδι του Γιουσέφ (Yusef’s Song), σε παραγωγής Wideangle.
Έχει απασχοληθεί, επίσης, ως πολιτισµικός διαµεσολαβητής σε δοµή φιλοξενίας προσφύγων στο νησί της Λέσβου και ως διερµηνέας αραβικής γλώσσας στα νοσοκοµεία Παίδων Αγία Σοφία και ΨΝΑ Δαφνί.
Τα διηγήµατα γεννήθηκαν καθαρά από ανάγκη, ως αποτέλεσµα κάποιων ανεπεξέργαστων εικόνων. Και αυτή η άµεση ανάγκη έκανε πέρα το άγχος, έβαλε δοµή στις σκέψεις.

Δείτε το βιβλίο

Το Άδειο Δωμάτιο

Αν έπρεπε να διαλέξεις µεταξύ ζωής και θανάτου, οι περισσότεροι θα ακολουθούσαν µε κλειστά µάτια τη ζωή. Ελάχιστοι θα αποφάσιζαν να πεθάνουν, κι αυτό γιατί θα είχαν αποτύχει να ζήσουν. Όχι όµως ο Άλεν, ο οποίος σε έναν κόσµο που απαγορεύεται καθολικά ο θάνατος µε γραπτό νόµο, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Κι αν δεν τα καταφέρει, η ποινή γι’ αυτήν την πράξη είναι ακόµα πιο σκληρή και από τον ίδιο τον θάνατο, αφού θα πρέπει να αντιµετωπίσει µια νέα ζωή. Θα επιτύχει ή θα εγκλωβιστεί για πάντα στο Άδειο Δωµάτιο;

Ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης γεννήθηκε το 1996 στο Μαρούσι και µεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Τελείωσε το 2014 το 4ο Γενικό Λύκειο Νέου Ηρακλείου και πέρασε µε επιτυχία µέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων και βαθµό Άριστα στη Νοµική Σχολή Αθηνών, από όπου κι αποφοίτησε το 2020. Παράλληλα, ασχολήθηκε µε την κριτική και την αρθρογραφία στον χώρο του κινηµατογράφου, µε πολλά κείµενα να κοσµούν ελληνικές, αλλά και ξένες ιστοσελίδες. Το 2019 συνεργάστηκε µε τον πολύ γνωστό διαδικτυακό χώρο “Taste of Cinema”, ενώ το 2020 δηµιούργησε τη δική του κινηµατογραφική σελίδα µε τίτλο “Δε Μπλακ Λοτζ”. Το 2021 εκπλήρωσε και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως µέλος του επίλεκτου Λόχου Φρούρησης κι Αποδόσεως Τιµών (ΛΦΑΤ) και εργάζεται ως δικηγόρος. Μιλά ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά και γράφει περιστασιακά ποιήµατα. Το «Άδειο Δωµάτιο» από τις Εκδόσεις Πηγή είναι η πρώτη λογοτεχνική του προσπάθεια, που φιλοδοξεί να αναδείξει αλλά και να σκιαγραφήσει τη λογική ενός φύσει παράλογου χαρακτήρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " 18 μέρες μετά" της Σάρας Προφέτα