Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Ο βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος" της Κλαίρης Θεοδώρου


 

Μια διάσημη συγγραφέας,  αστυνομικών μυθιστορημάτων που, αποφασίζει στο απόγειο της καριέρας της, να σκοτώσει τον βασικό ήρωα των βιβλίων της και έτσι  πέφτει σε δυσμένεια. Ένας σύζυγος-τρόπαιο που ετοιμάζεται να την εγκαταλείψει για τη νεότερη ερωμένη του. Ο πανταχού παρών Βασιλιάς και ο Γελωτοποιός του, στοιχειώνει  κάθε κίνησή της.

Η Λούνα Μάρκος για να σώσει την φήμη της  αποφασίζει με την σύμφωνη γνώμη του συζύγου της να σκηνοθετήσουν τον υποτιθέμενο θάνατο του για να ξανανέβει στην κορυφή της δημοτικότητας. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται. Ένας φόνος. Ένας νεκρός.

Και η παρτίδα ξεκινά.

 Κι ένας ανώτατος επιθεωρητής  ψάχνει να βρει το δολοφόνο.

Η Κλαίρη Θεοδώρου έχει γράψει ένα σκοτεινό και ανατριχιαστικό θρίλερ. Η αγωνία «χτυπάει» κόκκινο.

Μια σκακιέρα με τα πιόνια έτοιμα για την τελική μάχη.

Η συγγραφέας καταφέρνει με ένα μοναδικό τρόπο να σε κρατά σε εγρήγορση με ένα μοναδικό τρόπο. Ψάχνεις να ανακαλύψεις τον δολοφόνο , όμως μάταια.

Εκεί που νομίζεις ότι καταλαβαίνεις τι γίνεται έρχεται η ανατροπή , πάλι και πάλι! Η Κλαίρη Θεοδώρου καταπιάνεται με ένα είδος διαφορετικό από τα προηγούμενα που είχε γράψει και η αλλαγή αυτή είναι επιτυχημένη.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου αντισυμβατικοί, με περίεργο ψυχισμό που σε κρατά μέσα στην ιστορία θέλοντας να φτάσεις στο τέλος. Στην αποκάλυψη του ενόχου!

Ήρωες με πάθη και «οικογενειακές» επιρροές που επηρεάζει την σχέση τους με  τους υπόλοιπους  ανθρώπους. Τα πρόσωπα της ιστορίας  είναι ψυχικά και σωματικά τραυματισμένα και ο τρόπος που δρουν στο περιβάλλον τους δείχνει τα κατάλοιπα που έμειναν από τα λανθασμένα ερεθίσματα που βίωσαν στην παιδική τους  ηλικία και τους καθόρισαν στην μετέπειτα  ζωή τους.

Σε αυτή την παρτίδα σκάκι ποιος είναι νικητής και ποιος ηττημένος;

 

Ένα ανατρεπτικό όσο και ευφυές μυθιστόρημα γραμμένο από την εκπληκτική πένα της Κλαίρης Θεοδώρου!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " 18 μέρες μετά" της Σάρας Προφέτα