Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Το Βέλο της Νύφης" του Νικόλαου Ντέτσικα


 

Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα, που σε κερδίζει από την πρώτη του σελίδα , είναι το νέο μυθιστόρημα  του Νικόλαου Ντέτσικα με τίτλο «Το Βέλο της Νύφης».

Με γρήγορη αφήγηση, λιτό και προσιτό λεξιλόγιο, αλλάζοντας συχνά την οπτική γωνία, δίνει στον αναγνώστη μια γενικότερη εικόνα της κατάστασης, σύμφωνα με τους χαρακτήρες της ιστορίας.  Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει το κοινωνικό,  το αστυνομικό και το αισθηματικό στοιχείο.

 Ο Νικόλαος Ντέτσικας μέσα από το έργο του  εστιάζει σε κοινωνικά ζητήματα : βία, φόβος, κακοποίηση κατά των γυναικών…

«Το βέλο της νύφης», με έντονους διαλόγους και γρήγορη ροή σε παρασύρει μέσα στην ιστορία. Μια ιστορία αγάπης, πάθους, τυφλού μίσους και εκδίκησης φουντώνει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Για την Μαριάννα, ανερχόμενη ηθοποιό του θεάτρου, ο εφιάλτης ξεκινά την ομορφότερη μέρα της ζωής της. Ο γάμος της βάφεται με αίμα. Κατηγορείται άδικα για διπλό φονικό και φυλακίζεται.  Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οργιάζουν δίνοντας της τον τίτλο «Αιματοβαμμένη Νύφη». Χάνει όλα όσα αγαπάει.

Αποφυλακίζεται είκοσι χρόνια αργότερα και προσπαθεί να «καθαρίσει» το όνομα της και να ξανακερδίσει όσους αγαπάει. Ο κίνδυνος όμως είναι ακόμα εκεί, μπορεί να καταστραφούν τα πάντα ξανά.

Ένας διαστροφικός νους έχει συλλάβει ένα σχέδιο εκδίκησης που δεν σταματά σε τίποτα.

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από εκείνη την στοιχειωμένη μέρα;

Ποιον αλήθεια κρύβει το βέλο της νύφης;

Τολμάς να το τραβήξεις και να το ανακαλύψεις ή μήπως όχι;

Με παραστατική και ζωντανή γραφή ο Νικόλαος Ντέτσικας μας συστήνει τους χαρακτήρες του βιβλίου του. Ο συγγραφέας με τους διαλόγους, συχνά συναισθηματικά φορτισμένους , ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα και τα συναισθήματα των ηρώων του. Με αμείωτο το ενδιαφέρον καταφέρνει να  κρατήσει δέσμιο τον αναγνώστη μέχρι το τέλος. Ένας λαβύρινθος που στην έξοδο του συναντάς το φως, τη φιλία, την αφοσίωση, την αληθινή αγάπη αλλά και τα ανομολόγητα μυστικά. Έρωτες και εγκλήματα που θάφτηκαν στη σιωπή, αδικίες, βία, πόνος και εκδίκηση να αποκαλυφθούν.

Με κινηματογραφική οπτική ο Νικόλαος Ντέτσικας, σκηνοθετεί και ξεδιπλώνει μέσα από την πλούσια λογοτεχνική του πένα, μια μυθοπλασία γεμάτη σασπένς, δράση, ένταση, αγωνία, ανατροπές.

 Σκέψεις και πληθώρα συναισθημάτων, με την αγωνία να πρωτοστατεί ,αισθάνεσαι  τους χαρακτήρες του βιβλίου.

Μαριάννα, Αριάδνη, Εριέτα, Γεράσιμος, Χρύσανθος, Ορέστης.

 Τι είναι αυτό που τους δένει; Ποιός είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε πρόσωπα και καταστάσεις; Ένας γρίφος που  αποκαλύπτεται χαρίζοντας δικαιοσύνη, γαλήνη, ανακούφιση.

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα για την δύναμη της αλήθειας που οδηγεί  το σκοτάδι στο φως!

Αναζητήστε το, θα σας συναρπάσει!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " 18 μέρες μετά" της Σάρας Προφέτα