Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Κυνήγι μαγισσών" της Χρύσας Βασιλείου


 

Κυνήγι μαγισσών ο τίτλος του αστυνομικού μυθιστορήματος της Χρύσας Βασιλείου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα.

Το βιβλίο μας μεταφέρει στην πόλη Σάλεμ της Μασαχουσέτης. Η δίκη των μαγισσών του Σάλεμ είναι ένα περιβόητο περιστατικό της αποικιακής ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση κατοίκων του Σάλεμ στη Μασαχουσέτη το 1692 με την κατηγορία της μαγείας.

 Καλοκαίρι του 2018 στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης. Η αστυνομία της πόλης και ειδικά ο επιθεωρητής Κρίστοφερ Μπλάκστοουν , βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς μια σειρά από ακρωτηριασμένα πτώματα εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Ο επιθεωρητής προσπαθεί να ανακαλύψει την άκρη του νήματος και συνειδητοποιεί ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα κατά συρροήν δολοφόνο με ανεξιχνίαστα αίτια που τον έχουν οδηγήσει στους φόνους. Τα θύματα δεν έχουν κανένα κοινό μεταξύ τους και ο χρόνος τρέχει… Τα θύματα πληθαίνουν.

 Ο επιθεωρητής Κρίστοφερ, εκτός από τον δολοφόνο έχει να αντιμετωπίσει την πολιτική ηγεσία της περιοχής, τις οικογένειες των θυμάτων που περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και τους εφιάλτες που του προκαλεί η αντιμετώπιση του απόλυτου κακού.

Ένα «κυνήγι μαγισσών», ξεκινά για την αστυνομία, καθώς εξαπολύει ένα κυνηγητό χωρίς τέλος σε ένα δολοφόνο- φάντασμα.

Η Χρύσα Βασιλείου μας προσφέρει ένα γρήγορο, αστυνομικό θρίλερ. Ένα βιβλίο καλογραμμένο, με πολυπρόσωπη γραφή γεμάτη αγωνία και σασπένς.

Η συγγραφέας καταφέρνει να χτίσει μέσα από την άρτια γραφή της, καλοδουλεμένους χαρακτήρες, φτιάχνοντας αριστοτεχνικά το ψυχογράφημα όλων των χαρακτήρων του βιβλίου και ταυτόχρονα μας ξεναγεί στο Σάλεμ και το ιστορικό παρελθόν του, δίνοντας του «φόρο τιμής». Μας παρουσιάζει μια πόλη  με χρώματα φωτεινά και ζωντανές περιγραφές πολλών σημείων της πόλης, ταξιδεύοντας μας στο χώρο που διαδραματίζεται η ιστορία.

 

Το μυστήριο όμως παραμένει: Ποιος είναι ο δολοφόνος; Θα προλάβει ο επιθεωρητής και η ομάδα του να τον συλλάβουν πριν θρηνήσουν και άλλα θύματα;  Στο τέλος θα έρθει η κάθαρση;

Η λύση του μυστηρίου και η ανακάλυψη του ενόχου φέρνουν ξανά τις ισορροπίες στην πόλη αλλά και στις ζωές των  ηρώων του βιβλίου.

Ένα μυθιστόρημα που μέσα από την ιστορία του, μας διδάσκει για τα ισχυρά δεσμά που δένουν όλους μας με το παρελθόν μας, για παλιά πάθη και λάθη που μπορούν να μας οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά