Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου



Με τον τίτλο «Προμελετημένα εγκλήματα»,  κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Μιράντα Καλλιάνου, από την Άνεμος Εκδοτική.

Η συγγραφέας με φόντο τις Σπέτσες, μας ξεναγεί στον ατμοσφαιρικό χώρο ενός αστυνομικού μυθιστορήματος, γεμάτου αγωνία και σασπένς. Με πρότυπό της την Αγκάθα Κρίστι, η Μιράντα Καλλιάνου μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της,  καθηλώνει τον αναγνώστη.

Με θέα την υπέροχη γραφική ομορφιά των Σπετσών, ο ντετέκτιβ Ντίνος Σταματόπουλος απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού μαζί με την παρέα του, αποζητώντας την πολυπόθητη ξεκούραση και ανεμελιά που έχει τόσο ανάγκη.  Η γαλήνη όμως των ημερών, θα διαταραχθεί από μια άγρια δολοφονία.

Θύμα του εγκλήματος η Έλεν Τζέικομπ, μία πλούσια ελληνοβρετανίδα πλοιοκτήτρια. Το νησί συγκλονίζεται και η αστυνομία αναλαμβάνει να δράσει έγκαιρα, ώστε να φτάσει στα ίχνη του υπόπτου, πριν να είναι πολύ αργά…

Παράλληλα με τις Αρχές, στην διαλεύκανση του εγκλήματος βοηθά ο νεαρός ντετέκτιβ και ο  θείος του Βελισάριος, οι οποίοι μελετούν εξονυχιστικά τις μαρτυρίες των μαρτύρων.

Αναζητώντας τον δολοφόνο, ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να αναλογιστεί, πόσο πολύ μπορεί να βαρύνουν το μέλλον, ορισμένες επιλογές του παρελθόντος, όταν πρόκειται για εγκλήματα προμελετημένα  και ποιός άραγε έχει το «δικαίωμα» να απονείμει δικαιοσύνη;

 

 

Η Μιράντα Καλλιάνου, μας ταξιδεύει από το παρελθόν στο παρόν και  από την Ελλάδα στο Λονδίνο, χωρίς να «χάνεται» η ροή της υπόθεσης, προσφέροντας μας ένα βιβλίο καλογραμμένο, με πολυπρόσωπη γραφή που το κάνει ακόμα πιο ζωντανό, γεμάτο αγωνία και σασπένς.

Η συγγραφέας καταφέρνει να χτίσει με γραφή άρτια και καλοδουλεμένη τους χαρακτήρες του βιβλίου της, σκιαγραφώντας τους αριστοτεχνικά, δημιουργώντας έτσι ένα παζλ για δυνατούς λύτες.

Οι σελίδες του βιβλίου, ξεχειλίζουν από αγωνία, μυστήριο, συνεχείς ανατροπές αλλά και φόβο για την ύπαρξη και άλλων θυμάτων.

Θα καταφέρει η αστυνομία σε συνεργασία με τους ιδιωτικούς ντετέκτιβ να φτάσουν στην άκρη του νήματος σύντομα ή θα κινδυνέψει και η δική τους ζωή;   Στην διαδρομή αυτού του ταξιδιού,  συνοδοιπόροι το μυστήριο και η αναζήτηση προκαλούν από κοινού τον αναγνώστη να ξετυλίξει τον μίτο του μυστηρίου...

 Η αποκάλυψη της αλήθειας του μυστηρίου βρίσκεται καλά κρυμμένη μέσα στις σελίδες αυτού του μυθιστορήματος...

  Αν αντέχετε να την ανακαλύψετε,  αναζητήστε το!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά