Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Φόνοι στο οικοτροφείο" της Lucinda Riley



 

 Η Lucinda Riley, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μετά το θάνατο της με ένα  μυθιστόρημα διαφορετικό, απ' αυτά που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν.  Οι "Φόνοι στο καμπαναριό" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και είναι το μοναδικό αστυνομικό μυθιστόρημα που έγραψε η πολυγραφότατη συγγραφέας των πιο πετυχημένων best sellers.  Γραμμένο το 2006, εκδίδεται από τον γιο της χωρίς καμία παρέμβαση, παραδίδοντας στο αναγνωστικό κοινό,  ατόφια την σκέψη της μητέρας του βουτηγμένη στην αστυνομική μυθοπλασία, ένα νέο είδος για την ίδια.

 

Ο ξαφνικός θάνατος ενός μαθητή στο οικοτροφείο του Αγίου Στεφάνου, στο Νορφολκ, που έμενε στην εστία Φλιτ, είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός που ο διευθυντής του το χαρακτηρίζει ως τραγικό ατύχημα.

Η επιθεωρητής Τζαζ Χάντερ αναλαμβάνει να ερευνήσει το περιστατικό και διεισδύει στην κλειστή κοινότητα του οικοτροφείου. Καθώς όμως ερευνά τις συνθήκες του τραγικού αυτού γεγονότος, θα υπάρξουν και άλλοι θάνατοι που αρχικά δεν φαίνονται συνδεδεμένοι. Γύρω από την εστία Φλιτ,  δολοφονίες, εξαφανίσεις, ψευδείς εξομολογήσεις, bullying σε μαθητές, σιγά σιγά βγαίνουν στην επιφάνεια , φέρνοντας μυστικά από το παρελθόν στο φως.  Η επίμονη επιθεωρητής της αστυνομίας Τζαζ Χάντερ, βάσει έρευνας και ενστίκτου αρχίζει να υποψιάζεται ότι τα γεγονότα που συνδέουν τις δολοφονίες βασίζονται  στο παρελθόν.

Η Lucinda Riley μέσα από ρεαλιστικούς διαλόγους και συναρπαστική πλοκή έχει δημιουργήσει ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, βυθίζοντας τον αναγνώστη σε σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος που σταδιακά αναδύονται στο παρόν. Ένα σκοτεινό και περίπλοκο μυστήριο που προκαλεί την αστυνομία σε κάθε βήμα της διαδρομής. Η συγγραφέας υπογράφει με την πένα της ένα πολυεπίπεδο μυστήριο, με έντονη πλοκή. Η αγωνία κορυφώνεται στο έπακρο, καθώς ο ένας φόνος διαδέχεται τον άλλο χωρίς προφανή αιτία σύνδεσης.

 Η Τζαζ Χάντερ και η ομάδα της βρίσκονται συνεχώς μπροστά σε νέες εκπλήξεις και απρόσμενες καταστάσεις. 

 Η συγγραφέας με ελκυστική γραφή έχει χτίσει με ρεαλισμό τους χαρακτήρες του βιβλίου της, προσδίδοντας τους μια αληθινή υπόσταση στη φαντασία του αναγνώστη.  Η περιστροφική  πλοκή της  χρειάζεται λίγο χρόνο από τον αναγνώστη, μέχρι να καταφέρει να ξεμπερδέψει το κουβάρι των μυστηριωδών θανάτων και να προσπαθήσει να ανακαλύψει τον δολοφόνο.

Ένα ανάγνωσμα που σε απορροφά μέσα στις σελίδες του, με ιδιαίτερες περιγραφές των τοπίων, λεπτομερή ανάλυση των χαρακτήρων του και τη γεμάτη μυστήριο ατμόσφαιρα που χτυπά κόκκινο.   

Η καριέρα της επιθεωρητή Χάντερ έληξε άδοξα, αν και θα μπορούσε να είχε πρωταγωνιστήσει και σε άλλες ιστορίες της Lucinda Riley εάν το νήμα της ζωής της δημιουργού της δεν είχε κοπεί τόσο νωρίς...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά