Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Το ξεχασμένο φυλαχτό" της Λένιας Τσιάνου




 

 

«Το ξεχασμένο φυλαχτό», ο τίτλος του βιβλίου της Λένιας Τσιάνου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής.

 

Η Ντόνα μια σαρανταοχτάχρονη γυναίκα αναζητά τις χαμένες ισορροπίες της ζωής της. Μετά από αλλεπάλληλες απογοητεύσεις στην προσωπική της ζωή, ως αντιστάθμισμα, στοχεύει στην επαγγελματική της εξέλιξη.

Η συγγραφέας, πλάθει ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα με κεντρικό χαρακτήρα, την Ντόνα. Η ηρωίδα της, «παλεύει» με τους προσωπικούς της δαίμονες και καταφέρνει να βγει αλώβητη, έχοντας πληρώσει το τίμημα, χάνοντας όμως το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής της.  Οι ιστορίες των ηρώων του μυθιστορήματος και η μεταξύ τους σχέση, πλέκονται στο ίδιο φόντο, μέσα από την αφήγηση της Λένιας Τσιάνου. 

Με την συναναστροφή τους οι χαρακτήρες του μυθιστορήματος, δίνουν ο καθένας μέσα από τα βιώματα του μια διαφορετική  νότα στην ροή της ιστορίας.  

Ο καθένας τους προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα του αλλά και να βοηθήσει τους άλλους.

 Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, η συγγραφέας στολίζει τις αφηγήσεις της με ποιήματα  γεμάτα συναίσθημα, τυλίγοντας τον αναγνώστη  μέσα στα μικρά και μεγάλα διλλήματα των ηρώων της.

Η ηρωίδα ακρωτηριάζοντας τη ζωή της, συνεχίζει να ζει με ένα διαφορετικό τρόπο, αποκτώντας μετά από χρόνια αυτογνωσία, μέσα από μια δύσβατη διαδρομή, που θα την οδηγήσει στην προσωπική της λύτρωση.

Η συγγραφέας, με ζωντανές περιγραφές σκιαγραφεί την ψυχοσύνθεση των ηρώων στοχεύοντας  στις σχέσεις των ανθρώπων και τα συναισθήματα τους.

Μια ιστορία γεμάτη κοινωνικά μηνύματα και προβληματισμούς, που στην πορεία της αποκαλύπτει στον αναγνώστη ότι πάντα υπάρχει ένα  μονοπάτι έστω και δυσθεώρητο, στην αρχή,  που μπορεί να σε οδηγήσει σε όλα όσα επιθυμείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " 18 μέρες μετά" της Σάρας Προφέτα