Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Η κόρη του φύλακα της φωτιάς" της Angeline Boulley"

 

Με ένα εξώφυλλο που σε ελκύει να το ανοίξεις  είναι το βιβλίο της Angeline Boulley με τίτλο «Η κόρη του φύλακα της φωτιάς».

Η ιστορία της δεκαοχτάχρονης Ντόνης , κόρη μιας λευκής γυναίκας μαζί με ένα άντρα της φυλής των Οτζιμπουε. Η νεαρή κοπέλα νιώθει ξένη μέσα στην φυλή αφού δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος της.

Η Ντόνη διατηρεί και ασπάζεται όλα τα ήθη και τα έθιμα της φυλής του πατέρα της, ελπίζοντας βαθιά μέσα της να την αποδεχτεί η φυλή της. Μετά από ένα αποτρόπαιο έγκλημα , όντας μάρτυρας συνεργάζεται με το FBI για την ανακάλυψη του ενόχου.

Μπλέκεται σε μια ιστορία που αφορά  εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Η συγγραφέας πλέκει μια ιστορία μυστηρίου και θρίλερ, με διακίνηση ναρκωτικών και έντονη βία κατά των γυναικών των ιθαγενών. Η κεντρική της ηρωίδα μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την δύναμη του χαρακτήρα της και την ειλικρίνεια της, την αγάπη της για τους ιθαγενείς και τις ρίζες της.

Ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, γεμάτο από την κουλτούρα της φυλής των Οτζιμπούε. Η Angeline Boulley  δίνει πρωταρχικό ρόλο στην συγκεκριμένη κοινότητα, στους ανθρώπους της, στον τρόπο που ζουν .  Η Ντόνη μέρος αυτής της κοινότητας, επίμονη ως χαρακτήρας προσπαθεί να βοηθήσει με την έρευνα της για την ανακάλυψη αυτών που σχετίζονται με τις ναρκωτικές ουσίες και μπλέκει σε μια αγωνιώδης περιπέτεια.

Η συγγραφέας μας δίνει με κινηματογραφικό τρόπο μια ιστορία από εφήβους που ζουν επικίνδυνα και παρασύρουν και άλλους σε ένα «θρίλερ» που δεν έχει τέλος.  Εμβαθύνει στις σκέψεις και την ψυχολογία των ηρώων της  και συγκινεί με την εξιστόρηση πραγματικών καταστάσεων που ζουν οι ιθαγενείς και ιδιαίτερα οι γυναίκες.

Ένα βιβλίο μυστηρίου που κερδίζει τις εντυπώσεις!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " 18 μέρες μετά" της Σάρας Προφέτα