Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Το σύνδρομο του Μεσσία" του Ηλία Μωραίτη


 

«Το σύνδρομο του Μεσσία» είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του Ηλία Μωραΐτη. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό  αστυνομικό μυθιστόρημα με έντονα στοιχεία ψυχολογικού  θρίλερ και  μεγάλες δόσεις αγωνίας.

 

Ο συγγραφέας μέσα στις σελίδες του βιβλίου  του  καταφέρνει να κρατήσει  αμείωτο  το ενδιαφέρον του αναγνώστη, χωρίς να απουσιάζουν τα στοιχεία της βαθύτατης φιλοσοφικής  αναζήτησης.

Τρεις γυναικοκτονίες αναζητούν το θύτη τους. Ένας ψυχικά ασθενής ψάχνει την αλήθεια.

Την πόλη των Ιωαννίνων συγκλονίζουν τρεις φριχτές δολοφονίες. Γύρω από αυτούς τους φόνους εμπλέκονται αινιγματικά πρόσωπα, που με κάποιο τρόπο συνδέονται με τα θύματα.

Ο ζωγράφος Άγγελος, άνθρωπος που οι σκέψεις και οι επιθυμίες του ενεργούν πάνω του περιοριστικά και επηρεάζουν τον ψυχικό του κόσμο. Ο Γρίβας, ένας ντετέκτιβ με ύποπτο παρελθόν και ο ψυχίατρος Λεβύ. Ταυτόχρονα στην ζωή του Άγγελου εισβάλουν νέα πρόσωπα, μια ιδιοκτήτρια γκαλερί, μια φοιτήτρια ιατρικής και ένας συλλέκτης έργων, που τον αποσυντονίζουν στην μάχη που δίνει για να κατανοήσει την πραγματικότητα.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στα Ιωάννινα, την Αθήνα, την Ρώμη, την Λατινική Αμερική.

Ο Ηλίας Μωραΐτης, στο νέο του βιβλίο, περιγράφει με εξαιρετική δεινότητα τα ψυχικά χαρακτηριστικά των ηρώων του. Ξεδιπλώνει μέσα από την πλούσια λογοτεχνική του πένα, μια μυθοπλασία γεμάτη σασπένς, δράση, ένταση, αγωνία, ανατροπές.

Σκέψεις και συναισθήματα ταλανίζουν τον κεντρικό ήρωα του βιβλίου, και μια εσωτερική πάλη  γίνεται μέσα του, ανάμεσα στο καλό και το κακό γυρεύοντας την λύτρωση.

 

«Το σύνδρομο του Μεσσία» είναι ένα μυθιστόρημα σκοτεινό, πολυπρόσωπο, ερωτικό αλλά και με κοινωνικό, ψυχολογικό και φιλοσοφικό ενδιαφέρον.

Ο συγγραφέας διεισδύει στον ψυχισμό των ηρώων του και περιγράφει τις αντιδράσεις τους, ανάλογα με την συναισθηματική κατάσταση που βρίσκονται. Η καταβύθιση στον ψυχισμό του άρρωστου μυαλού του Άγγελου,  ενός χαρακτήρα που γίνεται έρμαιο της νόσου του και οδηγείται σε σκοτεινά μονοπάτια, καθώς και η επίδραση που έχει πάνω του η αληθινή αγάπη, γίνεται με αριστοτεχνικό τρόπο.

Επίσης, περιγράφει τους τόπους και τους χώρους, με έναν δικό του, ιδιαίτερο ύφος, δημιουργώντας μια σκοτεινή και αγωνιώδη  ατμόσφαιρα, που γεννάει ερωτηματικά και εξάπτει την περιέργεια του αναγνώστη για το τι θα ακολουθήσει.

Ένα μυθιστόρημα για την δύναμη που κρύβει μέσα του  «το καλό» και η δύναμη της αγάπης που οδηγεί το σκοτάδι στο φως!

Αναζητήστε το, θα σας καθηλώσει!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " 18 μέρες μετά" της Σάρας Προφέτα