ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΑΡΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

 







Καλησπέρα σας κα Ανδρέου,

Καλησπέρα σας.

Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω θερμά για αυτήν την συνέντευξη που μας παραχωρείτε, έτσι ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Εγώ σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω για μένα και τα έργα μου.

«Η κόρη του ουρανού» το νέο σας μυθιστόρημα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής.

Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τις Εκδόσεις Ελκυστής και για ακόμα μια φορά θέλω να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Τι είναι εκείνο που σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Αυτό το βιβλίο, όπως και το πρώτο, όπως κι οτιδήποτε έχω γράψει, στόχο έχει να θίξει κάποια κοινωνικά φαινόμενα, να αναλύσει χαρακτήρες ανθρώπων (του σήμερα και του τότε) από διάφορες κοινωνικές τάξεις, καθώς και τις ανθρώπινες σχέσεις. Μου αρέσει να βάζω τους αναγνώστες μου, στην διαδικασία της σκέψεις και του προβληματισμού και να τους ευαισθητοποιώ για διάφορα θέματα που απασχολούν τον κάθε ένα από εμάς.  

Ποιες αξίες θέλετε να αναδείξετε μέσα από το βιβλίο σας;

Την αξία της αληθινής αγάπης. Την πίστη και την υπομονή που χρειάζεται μέχρι να φτάσεις στην απόλυτη ευτυχία. Την αξία της οικογένειας και πόσο σημαντικό είναι να κάνεις θυσίες γι’ αυτήν.

Κεντρικοί χαρακτήρες του βιβλίου σας, ο Μάξιμος και η Ρέα. Πιστεύετε ότι κάποιοι από τους αναγνώστες θα ταυτιστούν μαζί τους;

Σίγουρα. Αρκετοί. Οι χαρακτήρες μου δεν είναι ποτέ εξωπραγματικοί. Είναι άνθρωποι που ζουν και υπάρχουν ανάμεσά μας. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας χαρακτήρας του βιβλίου;

Τους αγαπάω όλους. Τον κάθε ένα για διαφορετικό λόγο. Αυτόν που ξεχώρισα από την αρχή όμως είναι ο Σάκης. Πιστεύω πως όλοι θα θέλαμε ένα φίλο τόσο πιστό σαν αυτόν.

Πόσο χρόνο σας πήρε για να τελειώσετε την συγγραφή του βιβλίου σας;

Εννιά μήνες περίπου.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από το μέχρι τώρα «ταξίδι» του βιβλίου;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, όμως μέχρι τώρα τα σχόλια είναι αρκετά θετικά από τους αναγνώστες.





Περιγράψτε μου το βιβλίο σας με τρεις λέξεις.

Ανάγκη, αφοσίωση, υπομονή.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από το βιβλίο σας στο αναγνωστικό κοινό που θα το διαβάσει;

Πως στη ζωή είναι πολύ εντάξει να κάνουμε λάθη. Πρέπει να κάνουμε λάθη. Μαθαίνουμε από αυτά και γινόμαστε σοφότεροι.

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας δυσκολεύει τη γραφή σας;

Η ευαισθησία μου. Δεν θα μπορούσα ποτέ να περιγράψω μια κακοποίηση ζώου ή παιδιού, αν κι είναι κι αυτά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Τι αγαπάτε στους ανθρώπους, και τι δεν συγχωρείται εύκολα;

Αγαπάω την ειλικρίνεια και τους ανθρώπους που σέβονται οτιδήποτε κυκλοφορεί γύρο τους. Δύσκολα συγχωράω το ψέμα. Είναι κάτι που με αηδιάζει στους ανθρώπους. 

Με τι ασχολείστε όταν δεν γράφετε;

Με το αγοράκι μου. Φροντίζω να περνάμε αρκετές ώρες οικογενειακά και να περνάμε ποιητικό χρόνο. 

Θα επιλέγατε να γίνεται «δεύτερη φωνή» σε ένα συγγραφικό ντουέτο;

Αν ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση…

Με ποιο χρώμα και ποιο τραγούδι θα επιλέγατε να «ντύσετε» το βιβλίο σας;

Το άσπρο και φυσικά την μουσική από την αγαπημένη ταινία της Ρέας και του Μάξιμου, Alie.

Υπάρχει κάποιο άτομο που διαβάζει πρώτο αυτά που έχετε γράψει;

Μια περίληψη μόνο κάνω στον σύζυγό μου. Δεν θέλω να τα διαβάζω για να μην επηρεάζομαι από γνώμες και να αποπροσανατολίζομαι.

«Μην ξεχάσεις να αγαπάς» το πρώτο σας βιβλίο. Πείτε μας λίγα λόγια και γι’ αυτό.

Είναι η ιστορία της Ζωής. Μιας νεαρής Ελληνίδας φωτογράφου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη. Μετά τον θάνατο της μητέρας της, αποφασίζει να μετακομίσει στην Ελλάδα, μαζί με τη καλύτερή της φίλη, Λίζα, για να βρει τις ρίζες της και να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερό της όνειρο. Περνάει κάποια χρόνια βυθισμένη στις αναμνήσεις της και σε μια μιζέρια, που η ίδια άθελά της δημιούργησε, μέχρι που μια μέρα, ένα παλιό ξεχασμένο ημερολόγιο της μητέρας της, γίνετε το εφαλτήριο για να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης. Περνάει από διάφορα μέρη της Ελλάδας, γνωρίζοντας ανθρώπους και μέσα από τις ιστορίες τους ανακαλύπτει το νόημα της ζωής. Τυχαίοι άνθρωποι ή μήπως κάποιος θέλει να της πει όσα δεν πρόλαβε; Συναντήσεις που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και στο τέλος ίσως την οδηγήσουν στην απόλυτη ευτυχία. 

Ποιο το μότο της ζωής σας;

Ό,τι δίνεις, παίρνεις.

Τα social media, πιστεύεται ότι έχουν βλάψει ή ωφελήσει τον χώρο του βιβλίου;

Είναι ένα μέσο για να γίνει ένα βιβλίο πιο γρήγορα γνωστό. Βλέπεις κριτικές από διάφορους αναγνώστες, συνεντεύξεις συγγραφέων και μέσα από διάφορες βιβλιοόμαδες μπορεί ένας συγγραφέας να παρουσιάσει τα έργα του. Ένα καλό βιβλίο δεν μπορεί τίποτα να το βλάψει. Ούτε ακόμα και τα κακά σχόλια. Ένα καλό βιβλίο, είναι πάντα ένα καλό βιβλίο.

Ποια είναι τα δικά σας όνειρα για το μέλλον, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Επαγγελματικά ονειρεύομαι να γίνω μια καταξιωμένη συγγραφέας με πολλά βιβλία στο ιστορικό μου. Προσωπικά ονειρεύομαι να έχω μια ευτυχισμένη οικογένεια και ένα ευτυχισμένο παιδάκι. 

Αφού σας ευχαριστήσω και σας ευχηθώ καλοτάξιδο το βιβλίο σας, θα σας ζητήσω να βάλετε τον επίλογο της συνέντευξης με μια δική σας φράση.

Ζήσε απλά, ονειρέψου πολύ, πρόσεχε τον εαυτό σου και να δίνεις πολλή αγάπη.

 


Χαρά Ανδρέου

Η Χαρά Ανδρέου κατάγεται από την Κύπρο και ζει στη Λευκωσία. Εργάζεται ως γραμματέας σε ιδιωτική επιχείρηση και τον ελεύθερό της χρόνο τον αφιερώνει στη συγγραφή, τη ζωγραφική, το διάβασμα και τα ταξίδια.

 

Από τα είκοσί της χρόνια, θυμάται τον εαυτό της με μια βαλίτσα στο χέρι, καθώς η μεγάλη της μανία για τα ταξίδια και η περιέργειά της να γνωρίσει τον κόσμο την οδήγησαν να εξερευνήσει και να φωτογραφίσει κάθε γωνιά της γης. Έχει ταξιδέψει σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Νότιο Αμερική, γνωρίζοντας την κουλτούρα της κάθε χώρας ξεχωριστά, κάνοντάς την να αγαπήσει τους ανθρώπους και να σέβεται τη διαφορετικότητα. Στο ταξιδιωτικό ιστορικό της, μετράει πάνω από σαράντα πόλεις παγκοσμίως, κάτι που της έδωσε τη δυνατότητα να έχει στο αρχείο της πάνω από δέκα χιλιάδες φωτογραφίες που περιγράφουν τις περιπέτειες και τις εμπειρίες της.

 

Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο ‘Μην ξεχάσεις να αγαπάς’ κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2021 από τις Εκδόσεις Ελκυστής κι είναι αφιερωμένο στην κάθε γυναίκα, που καθημερινά προσπαθεί να πετύχει τους στόχους της και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Στην κάθε γυναίκα που προσπαθεί, μέσα από τις δυσκολίες και τις αναποδιές να φτάσει ψηλά και να κατορθώσει το ακατόρθωτο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά