Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Έξι κοράκια" της Leigh Bardugo


   Αυτό το μυθιστόρημα μου τράβηξε το ενδιαφέρον, από το εξώφυλλο του αλλά και από τον τίτλο του.

  Τα κοράκια στις περισσότερες κουλτούρες θεωρούνται κακός οιωνός λόγω του χρώματος που έχουν καθώς και για την τροφή τους ( νεκρά ζώα)  θέλησα λοιπόν να εξερευνήσω πως μπορούν να παρομοιάσει τους ήρωες με αυτά τα περίεργα πτηνά.

 

Έξι τα κοράκια έξι και οι ήρωες.

✏️Καζ: Ένας πολύπλοκος χαρακτήρας, ένας αρχηγός αντιήρωας, χειριστικος αλλά και ηθικός σε πολλά ζητήματα που αφορούν την αποστολή και την ζωή των φίλων του και συνοδοιπόρων του. .

 

✏️ Ινεζ: Ένας περίεργος χαρακτήρας της ιστορίας. Μια καλή και ηθική δολοφόνος. Είναι μέλος μια συμμορίας και έχει το παρατσούκλι φάντασμα γιατί κυκλοφορεί σαν φάντασμα και έτσι έχει μάθει να ζει σαν μια αόρατη ψυχή. Έχει καλή καρδιά και θέλει να κάνει καλό στο κόσμο παρόλο που έχει την  όψη του κακου χαρακτήρα.

 

✏️Τζεσπερ. Ένα συμπαθητικός χαρακτήρας που είναι η καλή ψυχή της ιστορίας παρόλο που θέλει να δείχνει έναν κακό εαυτό δεν τα καταφέρνει πάντα.

 

✏️Νίνα: Η αγαπημένη μου Μαγγίσα. Έχει χιούμορ, έξυπνη και ιδεαλιστρια αλλά κρύβει ένα πολύ κακό εαυτό πίσω από την καλή της καρδια. Ξέρει να αγαπάει αλλά γνωρίζει καλύτερα την τέχνη του φόνου. 

 

✏️Ματίας και wylan είναι δύο ήρωες που αν και έχουν σημαντικό ρόλο στη ιστορία και την αποστολή είναι απόμακροι από την παρέα των 4 ηρώων και είναι σαν να χτίζουν την δική τους ιστορία μέσα στη ιστορία.

 

📍Αυτό το μυθιστόρημα έχει αρκετό μυστήριο, μυστικά κρυμμένα μέσα στη λασπη. Εξουσία, σασπένς, ίντριγκες, πάμπολλες ανατροπές και ένα σκοτεινό γόητρο που κινείται σαν φίδι έτοιμο να χυμηξει και να δηλητηριάσει ανάσες.

 

📍 Η αρχή του μυθιστορήματος είναι μπερδεμένη. Είναι σαν ταινία που προβάλει αποσπώμενα  κομμάτια, τα πιο κυρία για να δώσει κάποιες λεπτομέρειες ώστε να σε βάλει σιγά σιγά στη θεματολογία. Θέλει λίγη υπομονή για να κατανοηθεί ο τρόπος γραφής και να βυθιστεί ο αναγνώστης στη ιστορία.

 

📍 Τα έξι κοράκια είναι ένα μυθιστόρημα που σε μαγνητίζει, σε μεθά, σε κρατά δυνατά στη ιστορία. Ακόμη και αν κάποιος δεν είναι λάτρης του είδους θα μπορέσει να διαβάσει το βιβλίο με ευχάριστη και περιέργεια που θα γίνει μικρός εθισμός.

 

 

 

📍Το θέμα που διαπραγματεύεται είναι μια αποστολή που πρέπει να φέρει εις πέρας ο Καζ και οι συνοδοιπόροι, μέλη της μικρής του συμμορίας. Πρεπει να ελευθερώσουν ένα κρατούμενο που έχει εφεύρει ένα ναρκωτικό που παραλύει το μυαλό και λειτουργεί το κάθε ον σαν ρομπότ, αν σταματήσει η χορήγηση το άτομο που έκανε  χρήση αργοπεθαίνει ή μένει σε μια κατάσταση φυτού και δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Ο Καζ δέχεται μια πρόκληση. Να ελευθερωθεί το κρατούμενο και να πάρει χρήματα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ως αμοιβή.  Θα τα καταφέρει τελικά η όχι να εισβάλει στο δικαστήριο του πάγου και να βγει ζωντανός αυτός και η παρέα του;

 

 

📍Τα έξι κοράκια είναι γεμάτα σκοτάδι. Η πολη, οι ήρωες, ο τρόπος ζωής αλλά αν κοιτάξεις από την σωστή θέα των ψυχών τους θα δεις ένα φως να ανατείλει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά