Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Έτσι απλά συμβαίνουν όλα" του Γιάννη Φιλιππίδη


 

Στην  Αθήνα του σήμερα, διαδραματίζεται η ιστορία του νέου βιβλίου του Γιάννη Φιλιππίδη με τίτλο «Έτσι απλά συμβαίνουν όλα» που κυκλοφορεί από την Άνεμος Εκδοτική.

Σε μια γειτονιά της Αθήνας, άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, προσπαθούν να επανέλθουν στην κανονικότητα και να αφήσουν πίσω τους όσα στερήθηκαν εξαιτίας  της  πανδημίας.

Κεντρική ηρωίδα η Ρόζα, μια γυναίκα γεμάτη αισιοδοξία , ανέμελη, αναζητά να κατακτήσει  τα όνειρα της.  Μαζί της , μάχονται για τα θέλω τους οι δικοί της άνθρωποι και καθένας από αυτούς αφήνει τα δικά του ίχνη στην ιστορία.

Μάρθα, Ευδοκία, Στέφανος, Αλέξης, Νάντια, Αθηνά, Στάθης, Μίμης.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με ελαττώματα και προτερήματα, που διεκδικούν μια θέση στον ήλιο.

Οι σκέψεις και οι πράξεις τους , συγκρούονται μέσα μας. Σκέψεις που κάνουμε όλοι κάποια στιγμή στην ζωή μας.

« Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος» έλεγαν οι παλιοί και μέσα  σε αυτό το μυθιστόρημα συνειδητοποιούμε πόσο αλήθεια είναι.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που φέρνει στο διάβα τους η ζωή, ανταγωνίζονται απέναντι στις προκαταλήψεις των άλλων, αγαπούν με πάθος, αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, ονειρεύονται.

Ο συγγραφέας  διεισδύει στα άδυτα της ψυχής τους και ψυχογραφεί τους χαρακτήρες των ηρώων του.  Ο  συγγραφέας μας φανερώνει τη δύναμη του ανθρώπινου πάθους και μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι , βγαλμένο μέσα από την ίδια τη ζωή.

Ο Γιάννης  Φιλιππίδης, με γραφή παραστατική, «ακουμπά» κοινωνικά θέματα, όπως ο εκφοβισμός, η απιστία, οι πάγιες προκαταλήψεις των ανθρώπων απέναντι στην «διαφορετικότητα», στα στερεότυπα της κοινωνίας μας.  Η πένα του δυνατή, γεμίζει με φως και ελπίδα τις καρδιές.

«… Η ζωή έχει τα τυχερά και τις λιακάδες της…»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Οι τελετουργίες του νερού" της Εύα Γκαρθία Σαενθ ντε Ουρτούρι

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Τζιβαέρι μου" της Μαίρης Πίσια

Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Χρυσές πουέντ" της Έλενας Γεράνη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Φόνοι στο οικοτροφείο" της Lucinda Riley