Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Τρείς Ερωτήσεις" της Κλαίρης Θεοδώρου


 

Τα τελευταία δύο χρόνια, δυσκολεύομαι να ολοκληρώσω τα βιβλία που επιλέγω να διαβάσω. Η Κλαίρη Θεοδώρου είναι μία από τις αγαπημένες μου συγγραφείς καθώς είναι πολυπράγμων και ασχολείται με όλα τα είδη λογοτεχνίας χωρίς να περιορίζεται και χωρίς να κουράζει με το ίδιο μοτίβο τον αναγνώστη.

Το νέο της μυθιστόρημα με αφύπνισε από τις πρώτες κιόλας σελίδες.

  2000. 1999. 1961.

Οι χρονολογικές αλλαγές από το παρελθόν στο παρόν που μας ταξιδεύουν σε μία υπέροχη ιστορία, σε ένα μουσικό, ερωτικό, αισθηματικό μυθιστόρημα που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο ιστορικό γεγονός το τείχος του Βερολίνου.

Είναι η αφετηρία τις εξελίξεις της ιστορίας, είναι ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα που αν και στην αρχή είναι μπερδεμένο, όταν βρίσκει ο αναγνώστης τα πατήματα του και μπορεί να ξεχωρίσει τον κάθε ήρωα μπαίνει απαλά στην ιστορία μέχρι να αρχίσει να αισθάνεται ταχυκαρδία από την αγωνία για το τι θα συμβεί παρακάτω. 

   Οι τρεις ερωτήσεις είναι ένα βιβλίο που σε κάθε κεφάλαιο οι αποκαλύψεις γίνονται ένα γαϊτανάκι που ο αναγνώστης το ακολουθεί για να βρει την άκρη της πλεξούδας και να λύσει το μυστήριο των τριών ερωτήσεων.

Οι ερωτήσεις ειναι πολυ απλές.

🔸Σου αρέσει η βροχή;

🔸Τι γνώμη έχεις για την μαρμελάδα Βερίκοκο;

🔸 Τραγουδάς κρυφά στο μπάνιο;

Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν αυτές οι απλές ερωτήσεις με ένα δαχτυλίδι και έναν διεστραμμένο δολοφόνο που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το 1961 ο οποίος αρέσκεται στο να ακρωτηριαζει τα θύματα του;

Οι τρεις ιστορίες είναι ένα βιβλίο που αν και βασίζεται σε αστυνομική λογοτεχνία έχει ρίζες και σε άλλες κατηγορίες λογοτεχνίας.

Ιστορικό, κατασκοπικό, αισθηματικό, κοινωνικό με μια δοση νουάρ άλλης εποχής.

🔸Όσο αναφορά το ιστορικό κομμάτι του μυθιστορήματος, η συγγραφέας έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα, και αυτό φαίνεται σε κάθε κεφάλαιο, δεν έχει παρέθεσει απλώς κομμάτια της ιστορίας αλλά δίνει στον αναγνώστη να βιώσει κάθε συναίσθημα των ανθρώπων που έζησαν εκείνη την εποχή, μας δίνει κάθε λεπτομέρεια των εικόνων που συνέβησαν τότε.

🔸 Κοινωνικό, ερωτικό, συναισθηματικό..!

Είναι ένα βιβλίο γεμάτο φως μέσα στο σκοτάδι, από την μια έχουμε το ιστορικό και δύσκολο κομμάτι, το αστυνομικό που κυλάει μαζί με το ιστορικό αλλά το φως δίνεται στις άλλες κατηγορίες.

🔸Εκδίκηση και έρωτας.

🔸Μάσκες και θάνατος.

🔸Ζωή μέσα από την μουσική της αγάπης.

🔸Φυσικά το βιβλίο κατατάσσεται στα ψυχολογικά κοινωνικά, ιστορικά θρίλερ.

Η συγγραφέας εμβαθύνει βαθειά στην ψυχοσύνθεση των ηρώων. Όλων των ηρώων, και μας δίνει κάθε συναίσθημα και σκέψη τους.

 

Για άλλη μια φορά η συγγραφέας καθήλωνει τοκ αναγνώστη με το λεξιλόγιο της, με το τρόπο γραφής της και φυσικά με την ιστορία που αποφάσισε να ασχοληθεί και για άλλη μια φορά με εκπλήσσει ο τρόπος που παρουσιάζεται στον αναγνώστη, τελείως διαφορετική και τόσο ίδια.

Μια συγγραφέας που γνωρίζουμε κάθε φορά από την αρχή. Με την Κλαίρη Θεοδώρου αισθάνομαι κάθε φορά πως διαβάζω ένα καινούργιο συγγραφέα και ξερω ότι κάθε φορά θα γοητευομαι ξανά και ξανά.

Σε κάθε της βιβλίο ξεδιπλώνεται ένα καινούργιο της συγγραφικό ταλέντο.

Θα περιμένω το νέο της βιβλίο με λαχτάρα για να απογειώσει ξανά την ανάγνωση μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Οι τελετουργίες του νερού" της Εύα Γκαρθία Σαενθ ντε Ουρτούρι

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Τζιβαέρι μου" της Μαίρης Πίσια

Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Χρυσές πουέντ" της Έλενας Γεράνη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Φόνοι στο οικοτροφείο" της Lucinda Riley