Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Τιαματ" του Αντώνη Κρυσίλα


 

Δράση, σασπένς, μυστήριο, πλοκή και πολλές αμφιβολίες ξεχειλίζουν μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του  Αντώνη Κρυσιλα "Τιαματ".

 Ένα συναρπαστικά τρομακτικό ανάγνωσμα που υπόσχεται από την πρώτη του σελίδα την περιπέτεια και τον τρόμο.  Άψογα σκηνοθετημένο με καθαρά κινηματογραφική απόδοση και αριστοτεχνικά δοσμένο λόγο, έρχεται να ταράξει τα νερά στα βιβλία του είδους του.

 Καυτηριάζοντας την κατάσταση και τις δυσκολίες στη περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι χαρακτήρες ζουν σκηνές έντονες γεμάτες δράση προσπαθώντας να ανακαλύψουν το μυστήριο που καλύπτει τις εξαφανίσεις στο Δέλτα του Έβρου.

Η πένα του συγγραφέα ρέει αβίαστα ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και το μυστήριο, μέσα στο οποίο οι χαρακτήρες βιώνουν σαν σε ταινία φιλμ νουάρ,  απρόσμενες καταστάσεις.  Η ιστορία διαδραματίζεται στον Έβρο την περίοδο του 2012,  (έχοντας ξεκινήσει από το 1997) εν μέσω μεταναστευτικού και μνημονίων.

  Από τη μία οι μυστικές υπηρεσίες, ο υπόκοσμος, το κύμα των λαθρομεταναστών,  σε μια Ελλάδα που καταρρέει και από την άλλη ο βάλτος, το ομιχλώδες γεμάτο μυστήριο τοπίο και ένα τέρας, υπαρκτό ή μη.  Οι χαρακτήρες  άρτια στοιχειοθετημένοι  τοποθετούνται μέσα στο άψογο σκηνοθετημένα ομιχλώδες περιβάλλον.

 Ένας συγγραφέας, με δύο φίλους  προσπαθούν να λύσουν το γρίφο του μυστηρίου της λίμνης, ένας έρωτας και ένα τέρας. Χιούμορ και σασπένς δεμένα μεταξύ τους, συνοδεύουν τον αναγνώστη σε μονοπάτια υπέροχης και συνάμα παραστατικής γραφής, με τον τρόμο να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ένα μυθιστόρημα για γερά νεύρα, γεμάτο με όλα εκείνα τα συστατικά που συνθέτουν ένα καλό ατμοσφαιρικό θρίλερ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Οι τελετουργίες του νερού" της Εύα Γκαρθία Σαενθ ντε Ουρτούρι

Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Χρυσές πουέντ" της Έλενας Γεράνη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Φόνοι στο οικοτροφείο" της Lucinda Riley

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΕΣΤΗ ΠΛΟΥΜΗ