Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη


 

Το νέο μυθιστόρημα της Εύας Καραδημήτρη από τις εκδόσεις Άνεμος " Η φωλιά της αλεπούς", έρχεται να ταράξει "τα νερά της θάλασσας" του αστυνομικού θρίλερ.

 Καλογραμμένο με λόγο καυστικό, έντονο και δυναμικό καυτηριάζει κοινωνικά ζητήματα που ταλανίζουν....και ταυτόχρονα διεισδύει στο ανθρώπινο ένστικτο που μπορεί να μετατρέψει κάποιον σε ανήμερο  θηρίο, ικανό να διαπράξει το πιο αποτρόπαιο έγκλημα.

 Η Εύα Καραδημήτρη με την πένα της "σκηνοθετεί" μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, συνδυάζοντας άψογα την αγωνία ενός αστυνομικού μυθιστορήματος, προκαλώντας τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα, να προσπαθεί να λύσει το γρίφο, με ζητήματα κοινωνικά που οδηγούν σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Γουαδαλεστ της Ισπανίας, εκεί  που η Ηρωίδα του βιβλίου Κριστίνα, ένα κορίτσι που έχει χάσει τον αδελφό της  και ζει με την τοξική μητέρα της, αποφασίζει να εγκαταλείψει το πατρικό της. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια την έχουν οδηγήσει στα ναρκωτικά, μα η απόφαση της να φύγει μακριά από την τοξικότητα και ο έρωτας του Φελίπε, ζωντανεύουν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.  Ενώ η τραυματισμένη της ψυχή αναρρώνει, ένα τηλεφώνημα θα αλλάξει την πορεία της ζωής της,  οδηγώντας την στα χνάρια του δολοφόνου του αδελφού της.

 Έντονες σκηνές γεμάτες μυστήριο και δράση διαδραματίζονται τόσο παραστατικά από την συγγραφέα που καθηλώνουν τον αναγνώστη, ακροβατώντας ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.  Ακραίες καταστάσεις,  συνεχείς ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις είναι μόνο λίγα από τα συστατικά της συνταγής αυτού του υπέροχου μυθιστορήματος.  Η κόλαση είναι μεγάλη και χωράει θύτες και θύματα...  

Η συγγραφέας διεισδύει στα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, εκεί που ζουν καλά κρυμμένα όλα αυτά που ο άνθρωπος δεν αντέχει και θάβει βαθιά μέσα του... μέχρι να έρθει η ώρα, που αυτά θα βγουν στην επιφάνεια και θα δημιουργηθεί το "χάος".

 Σεξουαλική κακοποίηση, βία , χειραγώγηση, εθισμός στα ναρκωτικά, πένθος, τοξικότητα, ενοχικό σύνδρομο, ανοχή, όλα μαζί σε ένα μίγμα εκρηκτικό, που αργά ή γρήγορα θα φέρουν την καταστροφή, την κατάρρευση.   Η λύτρωση βρίσκεται βαθιά στον πάτο της θάλασσας, εκεί που δύσκολα μπορείς να φτάσεις, χωρίς να πάρεις ανάσα...  Συναισθήματα έντονα που μεταφέρονται στον αναγνώστη και απροσδόκητες καταστάσεις με αστυνομική πλοκή, βυθισμένα όλα στο σκοτάδι της ψυχής.

  "Η φωλιά της αλεπούς", είναι ένας τίτλος ευρηματικός μία αλληγορική προσέγγιση, σε όλα όσα μας δημιουργούν μια παραπλανητική ασφάλεια, μια φωλιά που μέσα της μπορεί να συμβαίνουν τα χειρότερα. Μια πλασματική αίσθηση προστασίας, γεμάτη κίνδυνο που η ψυχή αναγνωρίζει ως ασφάλεια ενώ ξέρει... ότι πρέπει να φύγει μακριά.

  Ένα υπέροχο ανάγνωσμα, γεμάτο κοινωνικά μηνύματα, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πλοκή, ανατροπές που έχει όμως πολλά να μας πει για τη ζωή, τη λύτρωση της ψυχής,  την προδοσία, την αγάπη, αλλά και την ελπίδα που δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε να πεθάνει.  Ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό θρίλερ, με ένταση και συναισθήματα, που αξίζει να διαβαστεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Οι τελετουργίες του νερού" της Εύα Γκαρθία Σαενθ ντε Ουρτούρι

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Τζιβαέρι μου" της Μαίρης Πίσια

Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Χρυσές πουέντ" της Έλενας Γεράνη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Φόνοι στο οικοτροφείο" της Lucinda Riley