Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Το Παιχνίδι" της Θεοδώρας Τζόκα


 

Ντυμένο με τρόμο και αγωνία, το νέο βιβλίο της Θεοδώρας Τζόκα" Το παιχνίδι", από τις εκδόσεις Άνεμος, μας ξεναγεί στον κόσμο του μυστηρίου.

   Ένα μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς, συστήνεται στον αναγνώστη μέσα σε σελίδες που ξεχειλίζουν από φόβο, μυστήριο, ένταση, πάθη, προκαλώντας έντονα συναισθήματα, μέσα σε ένα εκρηκτικά ατμοσφαιρικό μίγμα φανταστικής μυθοπλασίας και ρεαλισμού.

 Ένα θρίλερ μυστηρίου εμπνευσμένο, μία ιστορία τρομακτική, γεμάτη σασπένς και ανατροπές, προκαλεί τις αισθήσεις, δένοντας πέντε χαρακτήρες στο ίδιο γαϊτανάκι του τρόμου.

  Η συγγραφέας αριστοτεχνικά αναλύει προσωπικότητες και αντιδράσεις, ψυχογραφώντας έτσι ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων συμπεριφορών και ψυχολογικών αντιδράσεων.  Βουτώντας στην παθογένεια που μαστίζει την κοινωνία μας, ανασύρει τις φυλετικές διακρίσεις, τον εθισμό στον τζόγο, την χρήση απαγορευμένων ουσιών, τον αγώνα για επιβίωση, τις αναπηρίες, δίνοντας μ αυτόν τον τρόπο κοινωνικές προεκτάσεις, παντρεύοντας το μυστήριο, το παραφυσικό με την σκληρή πραγματικότητα και την πάλη με το θάνατο με την ενστικτώδη ανάγκη για επιβίωση, για ζωή.

  Οι ήρωες της ιστορίας, πέντε άνθρωποι που ψάχνουν απεγνωσμένα τη λύση στην οικονομική ανέχεια, να αλλάξουν την τύχη τους και να σταθούν στα πόδια τους.  Επιλέγουν να λάβουν μέρος σε ένα παιχνίδι που θα δουν σε μία αγγελία.  Το έπαθλο είναι τεράστιο, η πρόκληση μεγάλη και το τίμημα βαρύ...  Αποφασίζουν να "παίξουν"  με την ίδια τους τη ζωή... χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα γι΄αυτό που θα ακολουθήσει.   Είναι όμως στην πραγματικότητα δική τους η απόφαση ή "Το παιχνίδι" είναι αυτό που έχει ήδη επιλέξει;...

 Μυστήριο που κόβει την ανάσα, σκηνές γεμάτες τρόμο, φόνοι, συγκρούσεις με το θάνατο, που πρωταγωνιστεί στις ζωές των πέντε παικτών για επτά ολόκληρες ημέρες σε μία στοιχειωμένη έπαυλη και καραδοκεί σε κάθε τους βήμα.  Η απομόνωση σε ένα περιβάλλον τρομακτικό, κάνει το ένστικτο επιβίωσης να κορυφώνεται και τους ήρωες να μετατρέπονται σε κάτι άλλο, ξεπερνώντας τα όρια τους.  Οι εξελίξεις σίγουρα δεν είναι οι αναμενόμενες, με τις συγκρούσεις και τις ανατροπές να νικούν κάθε προβλέψιμη σκέψη.

 Ο αναγνώστης προβληματίζεται προσπαθώντας να βάλει σε μια σειρά τα δεδομένα και να μαντέψει την επόμενη σκηνή.  Τίποτα όμως δεν είναι προβλέψιμο, μέσα σε ένα τέτοιο μεταφυσικό περιβάλλον, που όλα ανατρέπονται ανά πάσα στιγμή.

 Γραφή ζωντανή, καθαρή, που ρέει περίτεχνα, κλέβοντας τις εντυπώσεις, τόσο λογοτεχνικά, όσο και ευρηματικά από κάθε άποψη, δημιουργώντας εικόνα και ήχο, σε μια άρτια σκηνοθετημένη ιστορία τρόμου.  Η πένα της συγγραφέως είναι ζωντανή, προκαλεί τα συναισθήματα, ξυπνάει τους φόβους, κάνει τα όρια της ανθρώπινης ψυχής να "σπάνε" μέσα σε μια ατμόσφαιρα εκρηκτική που επιβάλλεται με ένταση απροσδόκητα.  Η ανθρώπινη φύση έρχεται σε σύγκρουση με το άγνωστο μεταφυσικό και το αποτέλεσμα τρομάζει!

 Ανεπιφύλακτα σας συστήνω να αφεθείτε στη δίνη του...  Ένα μυθιστόρημα που εξιτάρει τις αισθήσεις, που θα σε ταξιδέψει, εκεί που δεν υπάρχει αύριο!  Απλά υπέροχο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Οι τελετουργίες του νερού" της Εύα Γκαρθία Σαενθ ντε Ουρτούρι

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Τζιβαέρι μου" της Μαίρης Πίσια

Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Χρυσές πουέντ" της Έλενας Γεράνη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Φόνοι στο οικοτροφείο" της Lucinda Riley