Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Μάγια Σαν παραμύθι που σου το ψιθυρίζουν τη νύχτα" της Βάσως Ζαφειροπούλου


 

«Μάγια , σαν παραμύθι που σου το ψιθυρίζουν τη νύχτα» , είναι το νέο βιβλίο της Βάσως Ζαφειροπούλου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Άνεμος Εκδοτική.

Η συγγραφέας με την λυρική και παραστατική γραφή της, διεισδύει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής, μέσω των κεντρικών χαρακτήρων του μυθιστορήματος της και ανασύρει τις πιο απόκρυφες σκέψεις τους, ενώ παράλληλα μας ταξιδεύει από την Αθήνα της κρίσης, στο μαγευτικό Παρίσι και από εκεί στην Βηρυτό ως και την εξωτική Μπανγκόγκ, την πόλη των ακραίων αντιθέσεων.

Ρεβέκκα, Μάγια, Μπαφ. Οι τρεις κεντρικές ηρωίδες του μυθιστορήματος, που οι ζωές τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Οι εμπειρίες της καθεμιάς , γίνεται η γέφυρα για την εξέλιξη της άλλης.

Η Βάσω Ζαφειροπούλου, μέσα από την σκιαγράφηση του χαρακτήρα τους αναδεικνύει κοινωνικά ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας.

Η συγγραφέας  με λόγο ευθύ και κατανοητό, καταδύεται μέσα στον ψυχικό τους κόσμο ανασύροντας τις πιο βαθιές τους σκέψεις, τους φόβους, τις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος.

Η γραφή της Βάσως Ζαφειροπούλου είναι εκλεπτυσμένη, με πλούσιο λεξιλόγιο, δυνατούς και ρεαλιστικούς διαλόγους και εσωτερικούς μονόλογους που μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε καλύτερα τον κάθε χαρακτήρα.

Η πένα της έντονα περιγραφική μας οδηγεί στο ρου της ιστορίας και η πλοκή κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη με τις συνεχείς ανατροπές.

Δυο φράσεις του βιβλίου, ανάμεσα στις τόσες άλλες , χαράχτηκαν στο νου μου.

…«Όλα είναι τελικά πολύ σχετικά στη ζωή και η οπτική μας επηρεάζεται από το περιβάλλον με το οποίο συγχρωτιζόμαστε.»…

…«Δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα. Αυτή είναι ωκεανός. Τι κι αν μερικές σταγόνες είναι βρώμικες;»…

Ένα μυθιστόρημα που θα σας ταξιδέψει αλλά και θα σας προβληματίσει.

Αναζητήστε το!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Οι τελετουργίες του νερού" της Εύα Γκαρθία Σαενθ ντε Ουρτούρι

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Τζιβαέρι μου" της Μαίρης Πίσια

Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Χρυσές πουέντ" της Έλενας Γεράνη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Φόνοι στο οικοτροφείο" της Lucinda Riley