Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Οι τρεις άσοι" της Λένας Μαντά


 

Τρία δεκάχρονα αγόρια  συναντιόνται για πρώτη φορά σε ένα αστυνομικό τμήμα  και γίνονται φίλοι για μια ζωή.

Μάριος, Αρσένης, Δούκας. Γεννημένοι και οι τρεις στην πρώτη του μηνός, γίνονται οι Τρεις Άσοι. Η ζωή και η μοίρα τους ενώνει και η αγάπη του ενός για τον άλλον τους δένει με μια φιλία που έχει άρρηκτους δεσμούς και δεν διασπάται από τα διαφορετικά μονοπάτια που παίρνει ο καθένας τους μετά την ενηλικίωση.

Ένας παπάς, ένας αστυνόμος και ένας νονός της νύχτας. Ο δρόμος της ζωής τους δύσκολος που κάποιες φορές τους φέρνει αντιμέτωπους, όμως έχουν δώσει όρκο να διαφυλάξουν την ιερότητα της φιλίας τους.

Μια γυναίκα μπαίνει στην ζωή τους και την ανακατεύει. Η Ντάμα ανακατεύει την τράπουλα και πλέον παίζουν σε ένα επικίνδυνα στημένο παιχνίδι. 

Η Λένα Μαντά με το βιβλίο της «Οι τρεις άσοι» , υμνεί την αντρική φιλία.

Με απλή  γραφή, γεμάτη  μαεστρία ξεδιπλώνει το μίτο της ιστορίας της και γινόμαστε συνοδοιπόροι στην πορεία της ζωής των τριών φίλων.

Η συγγραφέας σκιαγραφεί τον χαρακτήρα των τριών ανδρών, βήμα - βήμα ξετυλίγοντας ταυτόχρονα και την πλοκή της ιστορίας της.

Ένα μυθιστόρημα πολύπλευρο  που συνδυάζει το μυστήριο  με την έντονη δράση,  κοινωνικά θέματα όπως η βία που στον αντίποδα της βρίσκουμε την τρυφερότητα την αμφιβολία απέναντι από την πίστη, τη γοητεία της εξουσίας αλλά και ταυτόχρονα την σκληρότητα της νύχτας.

  Ένα πολυπρόσωπο βιβλίο με δυνατές στιγμές, που κατακλύζουν τον αναγνώστη με  έντονα συναισθήματα και χαρακτήρες άρτια δομημένους.

Άλλο ένα ενδιαφέρον και συνάμα πρωτότυπο μυθιστόρημα, γραμμένο περίτεχνα, αλλά και ρεαλιστικά από την υπέροχη πένα της Λένας Μαντά, που γνωρίζει καλά πως να παρασύρει τον αναγνώστη σε μονοπάτια έντονα, γεμάτα μυστήριο και δράση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Ο πότης" του Hans Fallada

Συνέντευξη με την συγγραφέα Δήμητρα Δεληλίγκα

Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο " Η λέσχη φόνων της Πέμπτης" του Richard Osman

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούπα για το βιβλίο " Το χαμένο παιδί" του Christian White