ΚΡΙΤΙΚΗ- ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΤΟΞΙΚΑ ΜΑΤΙΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΜΟΥ ΑΠΟ ΧΑΙΔΩ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ



«Τα τοξικά μάτια» , είναι το τρίτο βιβλίο της  αστυνομικής σειράς Σκοτεινά νερά του Δημήτρη Σίμου, με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Καπετάνο Ο Καπετάνος και η ομάδα του καλούνται να εξιχνιάσουν την δολοφονία ενός σημαίνοντα προσώπου που απασχολεί τόσο την κοινωνία της Εύβοιας όσο και τον ίδιο τον αρχηγό τους προσωπικά.
Προσπαθώντας να εξιχνιάσει την δολοφονία έρχεται αντιμέτωπος με εγκλήματα που έχουν ως θύμα τους το περιβάλλον της περιοχής όσο και τους κατοίκους του.
Η υπόθεση του βιβλίου είναι περίπλοκη, πρωτότυπη και σε κρατά σε αγωνία για την συνέχεια. Ο Δημήτρης Σίμος θίγει πολλά θέματα μέσα στο νέο του βιβλίο δίνοντας στον αναγνώστη τροφή για σκέψη όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας. Παράνομα στοιχήματα, εκβιασμός προσώπων, δολοφονίες, παράνομες καύσεις σκουπιδιών και « άλλων» υλικών, ο θάνατος που αιωρείται στον αέρα…. Ένας θάνατος που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι της γύρω περιοχής και κάνουν τα μάτια τους να στάζουν από λύπη.
Ο Καπετάνος το αισθάνεται πως αυτή είναι η πιο σημαντική υπόθεση της καριέρας του, που οφείλει να φέρει εις πέρας. Το βλέμμα των κατοίκων της περιοχής, τα μάτια τους που όταν τα κοιτάζει νιώθει βαθιά μέσα του την θλίψη, αυτά τα τοξικά μάτια τον καλούν να ρισκάρει τα πάντα προκειμένου να φτάσει στην άκρη του νήματος.
Μια ιστορία σύνθετη που ο συγγραφέας έχει καταφέρει να παντρέψει φαινομενικά ετερόκλητες υποθέσεις, μέσα σε μια καταιγιστική πλοκή, στα σκοτεινά νερά του κοινωνικού εγκλήματος.
Η υπόθεση του βιβλίου διαδραματίζεται σε δύο χρονικές στιγμές το 2010 και το 2013 ενώ η σύνδεση τους φανερώνεται προς το τέλος του βιβλίου. Με αυτό τον τρόπο ο συγγραφέας καταφέρνει να μας κρατάει μέσα στην ιστορία με αμείωτο το ενδιαφέρον μας  ως το τέλος. Οι σκηνές δράσης δίνονται παραστατικά, τόσο που εντείνουν την αγωνία μας και κάνουν την ανάγνωση πιο συναρπαστική. Τα όσα περιγράφονται βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα , εξάλλου οι οικολογικές καταστροφές που προκαλούνται με μόνο στόχο το κέρδος είναι μια μεγάλη πληγή για την εποχή μας, για τον πλανήτη μας. Οι επιπτώσεις που φέρνουν αυτές οι καταστροφές τόσο στην φύση, στο νερό που πίνουμε, στα ζώα και τους ανθρώπους προκαλούν συναισθήματα λύπης και θυμού για τους ασυνειδήτους που καταστρέφουν ότι καλό υπάρχει .
Οι ήρωες του βιβλίου μας είναι ήδη γνωστοί από τα δυο πρώτα βιβλία της σειράς, γνωρίζουμε ήδη τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας τους. Ο Καπετάνος σε αυτό το τρίτο μέρος της τριλογίας, δείχνει να έχει δημιουργήσει ένα πιο ισχυρό δεσμό με την κόρη του και ενώ σκέφτεται ακόμη την πρώην γυναίκα του προχωράει την προσωπική του ζωή, ερωτεύεται.
«Τα τοξικά μάτια» είναι ένα βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας που μας βουτάει στα βαθιά νερά του κοινωνικού εγκλήματος και πιστέψτε με η ανάγνωση του θα σας συναρπάσει , θα σας προκαλέσει συναισθήματα όσο και θα σας προβληματίσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά