ΚΡΙΤΙΚΗ- ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΙΘΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟ Χ. ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ


Από τις πρώτες του σελίδες σε κάνει να νιώθεις την αγωνία και το μυστήριο με μια ιστορία με διπλή αφετηρία.

Η ιστορία μας ξετυλίγεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη με μια σειρά από ανεξιχνίαστους φόνους, που όμως δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους.
Στην ίδια πόλη ζει και η Αγγελική μια νεαρή γυναίκα που φροντίζει την μητέρα της που πάσχει από άνοια. Στο ίδιο σπίτι ζει και η αδερφή της η Δάφνη παντρεμένη με έναν αστυνομικό της περιοχής που προσπαθεί να εξιχνιάσει τους φόνους και να βρει ένα συνδετικό κρίκο, ένα κοινό σημείο μεταξύ τους.
Η Αγγελική ακούει από την μητέρα της, σε μια αναλαμπή της μνήμης της ότι υπάρχει ένα ακόμη παιδί, ένα αγόρι που γέννησε πριν πολλά χρόνια…..
Με πρόφαση μια δουλειά που δέχτηκε, ταξιδεύει στην ορεινή Λιθιά, για  να ανακαλύψει το παρελθόν της μητέρας της και τον χαμένο αδερφό. Η Λιθιά, κρύβει καλά τα μυστικά της, μυστικά χρόνων, όπως και έναν σφοδρό και παράφορο έρωτα για την νεαρή γυναίκα. Η Αγγελική ξεκινώντας την αναζήτηση της για τον χαμένο αδερφό της, συνάμα βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη συναισθηματική πρόκληση.
Βρίσκεται λόγω της εργασίας που δέχτηκε,  σε ένα υπέροχο αρχοντικό με πολλά κρυμμένα μυστικά , όμορφες προκλήσεις αλλά και επικίνδυνες γνωριμίες. Θέλει όσο τίποτε να μάθει και να γνωρίσει τον χαμένο της αδερφό, αλλά και να ζήσει αυτόν τον έρωτα που της φανερώθηκε αναπάντεχα μπροστά της. Άραγε, για αυτές τις επιθυμίες της, μέχρι που μπορεί να φτάσει για να τις εκπληρώσει;
Και όσο η Αγγελική ψάχνει τις ρίζες της μητέρας της, τόσο οι φόνοι πληθαίνουν και ο ένοχος δεν είναι μόνο ένας. Η αστυνομία κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό το γαϊτανάκι των δολοφονιών, που βρίσκοντας κάποιους ένοχους, η μαρτυρία τους αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού.
Ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, και πολυεπίπεδο που όμως δεν σε κουράζει, ένα μυθιστόρημα με μυστήριο, αγωνία, αστυνομική πλοκή, έντονο το συναισθηματικό στοιχείο, με πρωταγωνιστή έναν έρωτα σαρωτικό, καθώς επίσης και έντονο το μεταφυσικό στοιχείο που σε καθηλώνει και δημιουργεί μια ανατρεπτική εξέλιξη στην ιστορία.
Μια ιστορία με συνεχόμενες ανατροπές, γεμάτο ένταση και αγωνία, που σου δημιουργεί την αίσθηση ότι όλοι οι ήρωες του βιβλίου, πληρώνουν κάποιο τίμημα για τις επιθυμίες τους καλώς ή κακώς. Ποια είναι αυτή η δύναμη που παίζει με το μυαλό των ηρώων αλλά και του αναγνώστη, ζητώντας ανταλλάγματα για  την βοήθεια του στην εκπλήρωση των κρυφών τους πόθων;
Τι συμβαίνει όταν θέλουμε κάτι τόσο πολύ που προσπαθούμε να επηρεάσουμε την μοίρα μας, να αλλάξουμε εμείς την έκβαση της ιστορίας μέσα από τις πράξεις μας την στάση μας στην ζωή, τα συναισθήματα μας;
Ένα βιβλίο με ολοζώντανες περιγραφές, με γραφή απλή και παραστατική, έντονους διαλόγους,  ήρωες που θα τους αγαπήσετε όσο εγώ, έντονο το συναίσθημα του φόβου και της αγωνίας για την εξέλιξη.
Ένα βιβλίο που διαβάζοντας το θα το αγαπήσετε και σίγουρα θα νιώσετε τόσο έντονα και ξεχωριστά συναισθήματα!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά