ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ Χ. ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ








Στο βιβλίο η Δικτατορία ο συγγραφέας χρησιμοποιεί ωμή, λαϊκή γραφή που χτυπά τον αναγνώστη και τον προϊδεάζει για το βιβλίο που κρατά στα χέρια του.
Ο Ναρκισσισμός και η δικτατορία του εγώ και του έρωτα μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι που ο αναγνώστης θα θέσει τον εαυτό του στο δίλημμα του αν θα μισήσει ή θα ταυτιστεί και θα αγαπήσει τον ήρωα.
 Ο Πέτρος Αργυρίου είναι ο κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος,  συγγραφέας στην ιδιότητα, που δεν έχουμε ξανασυναντήσει στο διάβα μας ως αναγνώστες. Είναι από εκείνους τους ήρωες που με την πρώτη ματιά, ίσως τους μισήσεις στο πέρασμα όμως της ιστορίας ίσως τους αγαπήσεις ή έστω και να τους καταλάβεις.
Τα χαρακτηριστικά του είναι ο ναρκισσισμός και ίσως και ο δικτατορισμός στις σχέσεις του με τους ανθρώπους.
Στις σχέσεις του λειτουργεί όπως και στα βιβλία του, σχετίζεται με τον άλλο και προσπαθεί να κυριαρχήσει πάνω του, με στιγμές έντασης και πάθους που στην χειρότερη περίπτωση η σχέση αυτή διαλύεται.
 Ο Γιάννης Συμεωνίδης μέσα στο βιβλίο του μας περνά μηνύματα όχι μόνο για τις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων αλλά και για το πολιτικό υπόβαθρο , για τον χαρακτήρα των πολιτικών που κοιτάνε όχι να μας σώσουν όσο να σωθούν οι ίδιοι από το ποτάμι της διαφθοράς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά