Κριτική - Άποψη από Χ.Κουρουπάκη για το βιβλίο "Αθώοι Ένοχοι" της Ελευθερίας Μεταξά








«Αθώοι Ένοχοι» το νέο βιβλίο της Ελευθερίας Μεταξά, ένα ψυχολογικό θρίλερ, με κοινωνικές προεκτάσεις ,γεμάτο ανατροπές που σε καθηλώνει.
Ο λόγος της συγγραφέως κατανοητός, γρήγορος και η γραφή της έντονη, σκληρή, με εικόνες τόσο παραστατικές που σου «ρίχνουν» γροθιά στο στομάχι. Ένα θρίλερ που παίζει με το μυαλό σου….

Μια αστυνομική ιστορία περίπλοκη, έντονα ατμοσφαιρικά δοσμένη, βάζει τον αναγνώστη σε ένα αγώνα δρόμου αναζήτησης της αλήθειας, μέχρι την τελευταία του σελίδα.
Ένα βιβλίο άρτια δομημένο, αναζητά  μέσα στις σελίδες του, τον ένοχο και την αλήθεια του. Στο εδώλιο η αλήθεια…. και  ο ένοχος που κρύβεται πίσω από αυτήν… ή μήπως ο αθώος;
Όσο πιο βαθιά βυθίζομαι στην υπόθεση και στον ψυχισμό των ηρώων, τόσο περισσότερο μεγαλώνει το δίλημμα «Αθώος ή Ένοχος»;

Ανεξιχνίαστα , αποτρόπαια εγκλήματα με μεθόδους   μεσαιωνικές .
Ο χρόνος τρέχει, Memento mortis… Θυμήσου το θάνατο… όλο και περισσότερα θύματα προστίθενται στην λίστα χωρίς να βρίσκονται τα ίχνη των δολοφόνων. Ένας αγώνας δρόμου, ένα  κουβάρι μπερδεμένο, δίχως άκρη……..
Ποιο το κίνητρο; Τι συνδέει όλα τα θύματα;

Όσο η υπόθεση του βιβλίου τρέχει…… η συναισθηματική φόρτιση που μου προκαλεί δυναμώνει. Απίστευτη δράση, που με κράτησε  δέσμια μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η πραγματική αφορμή για όλα όσα διαδραματίζονται . Αισθάνομαι πόνο, θλίψη, οργή, αλλά και ελπίδα για ένα φως στο τέλος της διαδρομής!

Ποιος μπορεί να κρίνει ποια ζωή έχει μεγαλύτερη αξία; Αλήθεια, ποιος έχει το δικαίωμα να πάρει τον νόμο στα χέρια του , να γίνει θεός στην θέση του θεού, να δικάσει και να καταδικάσει τον ένοχο , ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη;
Και με ποια κριτήρια είναι η σωστή απόφαση; Όταν ξεφεύγει η κατάσταση στο βωμό της άνομης δικαιοσύνης των θυτών, χάνονται και άνθρωποι που το μόνο τους έγκλημα είναι η αποκάλυψη της αλήθειας…..
Αν ο καθένας μας έπαιρνε τον νόμο στα χέρια του, τότε όντως θα γυρίζαμε στον Μεσαίωνα, θα γινόμασταν μια άνομη κοινωνία.
Και το ερώτημα παραμένει : Αθώος ή ένοχος;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Χρυσές πουέντ" της Έλενας Γεράνη

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Οι τελετουργίες του νερού" της Εύα Γκαρθία Σαενθ ντε Ουρτούρι

Κριτική - Άποψη από Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο "Τζιβαέρι μου" της Μαίρης Πίσια