Κριτική- Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Φιλήμων ο ερευνητής του μεταφυσικού" του Ευάγγελου Ιωσηφίδη


 

«Ο Φιλήμων ο ερευνητής του μεταφυσικού», είναι μια συλλογή σύντομων ιστοριών. Κεντρικός χαρακτήρας ο Φιλήμονας Σαμπάκος, ένας ιδιωτικός ερευνητής του μεταφυσικού, άλαλος εκ γενετής, που υπογράφει τις επιστολές του με το ψευδώνυμο "Μερακλής Πουαρό».

Ακολουθώντας τα χνάρια του, θα μας ταξιδέψει με τις περιπέτειες του. Το όνομα του γίνεται γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα και η φήμη του απογειώνεται, λύνοντας την μια υπόθεση μετά την άλλη. Ο αναγνώστης γίνεται αναπόφευκτα συνοδοιπόρος του ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό κόσμο. Εκεί που η διαχωριστική γραμμή είναι λεπτή μεταξύ του νου και της ύλης και τον υπεραισθητό κόσμο.

Κάθε ιστορία του «απλώνει» σαν δίχτυ το μυστήριο της γύρω μας. Κάθε περιπέτεια του κεντρικού χαρακτήρα του βιβλίου μας ταξιδεύει σε αρχαίους πολιτισμούς, ψυχές νεκρών, δεισιδαιμονίες, αστρικές πύλες, αποκρυφισμούς.

Ο Φιλήμων είναι ένας χαρακτήρας ιδιαίτερος, με πνεύμα οξύ ανοικτό σε όλες τις αντισυμβατικές συμπεριφορές της φύσης, κατανοώντας και δίνοντας λύσεις στα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται, έχοντας την βοήθεια των ειδικών μηχανημάτων του και τους δυο συνεργάτες του, Βασίλη και Τάνια.

 Ο συγγραφέας με πένα βουτηγμένη στο μυστήριο, μεταφέρει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του ατμοσφαιρικές στιγμές που καθηλώνουν, με την αγωνία να μεταφέρεται απλόχερα στον αναγνώστη.

Ο Βαγγέλης Ιωσηφίδης μέσα από τις ιστορίες του σε παρασύρει με την αμεσότητα του λόγου του . Απλή και κατανοητή γραφή χωρίς να κουράζει, δυνατή πλοκή. Οι ιστορίες είναι σύντομες και σε κάθε μια κάτι καινούργιο διηγείται ο συγγραφέας μέσα από μια αύρα μυστηρίου , με λίγη επιρροή από τα  «X-Files».

Προσωπικά σε κάποιες ιστορίες θα ήθελα λίγη ακόμη διάρκεια , καθώς δεν ήθελα να τελειώσουν.

Ο Βαγγέλης Ιωσηφίδης εξιτάρει την φαντασία με ένα βιβλίο διαφορετικό που δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ.Κουρουπάκη για το βιβλίο "Στα μούτρα σου!" του Μιχάλη Κατσιμπάρδη

ΔΕΛΤΥΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ο Αγγελιοφόρος της Νίκης" του Γιάννη Πρίντεζη