Κριτική -Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Φώτισες τη ζωή μου" της Άννας Μητσοπούλου


 

Το βιβλίο της Άννας Μητσοπούλου με τίτλο «Φώτισες τη ζωή μου»   επανακυκλοφορεί δέκα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Μια ιστορία που εστιάζει στην παρένθετη μητρότητα, την διαδικασία της και τις προεκτάσεις της.

Ένα βιβλίο που υμνεί την φιλία, τον αλτρουισμό, την  μητρική αγάπη που πηγάζει από κάθε μάνα , από κάθε γυναίκα. Μάνα είναι  εκείνη που γεννά ένα παιδί  αλλά μάνα είναι κι εκείνη που το μεγαλώνει κι ας μην είναι δικό της.

Η μοίρα θα δέσει με το αόρατο υφάδι της, δύο γυναίκες άγνωστες μεταξύ τους.

Ελένη, Μελίνα. Μάνες και οι δυο. Μια στιγμή αρκεί να αλλάξουν τα δεδομένα της ζωής τους.

Τα παιδιά γεννιούνται στην καρδιά.

Η συγγραφέας με μεγάλη ευαισθησία καταπιάνεται με το θέμα της παρένθετης μητρότητας, χωρίς να κρίνει τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος. Μας δίνει τις πληροφορίες με πολύ διακριτικό τρόπο.

Η μητρική αγάπη που δίνεται απλόχερα  για όλα τα παιδιά και το θέμα της παρένθετης μητρότητας που θίγει στο βιβλίο η συγγραφέας, μας συγκινούν και μας προβληματίζουν.

Η Άννα Μητσοπούλου με την πένα της, πλάθει τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος και μας κάνει κοινωνούς στην ψυχοσύνθεση τους. Νιώθεις την αγωνία, τον πόνο, την χαρά και το δάκρυ τους. Ένα μυθιστόρημα που ξεχειλίζει από συναίσθημα  τυλίγοντας τον αναγνώστη  μέσα στα μικρά και μεγάλα μυστικά των χαρακτήρων του.

Ένα βιβλίο με έντονα τα  συναισθήματα της προσφοράς, της φιλίας και της άνευ όρων αγάπης.

Ανακαλύπτεις πως οι πρωταγωνιστές βασανίζονται από θέματα που σε παρασύρουν να βιώσεις καταστάσεις και σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Ένα πολύπλευρο μυθιστόρημα, γεμάτο έντονες συγκινησιακές στιγμές που αναβλύζουν μέσα από την αφήγηση, παρασύροντας τον αναγνώστη, να νιώσει και να ακολουθήσει τα χνάρια των ανθρώπων αυτών.

Μια συγκινητική ιστορία γεμάτη κοινωνικά μηνύματα και προβληματισμούς που στην πορεία της αποκαλύπτει στον αναγνώστη την ιερότητα του δεσμού της φιλίας και της αγάπης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " 18 μέρες μετά" της Σάρας Προφέτα