Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τσεκάουτ" του Φραγκίσκου Πιέρρου


 

Μέσα από αλληγορικές ιστορίες, άλλες συμβολικές και άλλες στα όρια του φανταστικού, συναισθήματα και αλήθειες της ζωής δεσπόζουν μέσα στις σελίδες του βιβλίου «Τσεκάουτ» του Φραγκίσκου Πιέρρου.

Χαρακτήρες ανθρώπων που οι σκέψεις τους και τα αισθήματα τους γίνονται οδηγός  στην ζωή τους. Η συμπεριφορά τους γίνεται το πεπρωμένο τους.

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο, γεμάτο μαθήματα ζωής. Διαδρομές εντός και εκτός πραγματικότητας. Αναμνήσεις των χαρακτήρων  που  θυμίζουν όνειρο…  Βία, πόνος, μοναξιά,  συντροφικότητα, αγάπη.

Μια περιπλάνηση στο χθες, το σήμερα, το αύριο…

Η μοίρα και το πεπρωμένο οδηγούν τους ήρωες, σε μια εξέλιξη και ένα μέλλον που έχει ήδη καθοριστεί. Στο ταξίδι της ζωή τους θα συναντήσουν ότι τους  αναλογεί .

Έντεκα ιστορίες. Όλες διαφορετικές μεταξύ τους. Χαρακτήρες διαφορετικοί, ήθη και έθιμα με μια άλλη οπτική  ματιά, αναμνήσεις ενός πολέμου που άφησε πίσω του μνήμες γεμάτες πόνο. Μια νοσταλγική ματιά ανθρώπων  που αγαπήθηκαν πολύ…

Ο Φραγκίσκος Πιέρρρος, με γραφή απλή και κατανοητή, μας διηγείται  ιστορίες  με  πρωταγωνιστές, ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Με πρωτοπρόσωπη γραφή σε κάθε ιστορία, οι χαρακτήρες αφηγούνται με ρεαλισμό τις εμπειρίες της ζωής τους, σε εποχές διαφορετικές γεμάτες  διλλήματα και μυστήριο.

Στο χάρτη της ζωής των ηρώων, του Φραγκίσκου Πιέρρου, πρωταγωνιστούν ο πόνος, και τα αρώματα της λύπης και της νοσταλγίας.

Η μοίρα παίζει το παιχνίδι της και αυτοί πρωταγωνιστούν σαν πιόνια παραδομένοι στα χέρια της. Η ζωή και ο θάνατος, μια αόρατη κλωστή, άλλες φορές μακριά και άλλες φορές κοντή…

Εκεί που συναντάς το πεπρωμένο σου, εκεί που όλα τελειώνουν..

Ένα ταξίδι φαντασίας, με  μια μεταφυσική νότα που γοητεύει.

Ο συγγραφέας, μας ταξιδεύει σε μια αναμέτρηση του καλού με το κακό, του πραγματικού με το φανταστικό, της χαράς με την λύπη, του δίκιου με το άδικο, της συντροφικότητας με την μοναξιά. Σε ένα παιχνίδι του πεπρωμένου και της ανθρώπινης θέλησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ζωή στη στάχτη - Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας" του Μερκούριου Αυτζή

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Ο Αγγελιοφόρος της Νίκης" του Γιάννη Πρίντεζη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Τα απόρθητα κάστρα" του Παύλου Γαβαλά