Γράφει η Εύα Μηλιά Κουτσούμπα για το βιβλίο " Η Νοσοκόμα" της Δήμητρας Ιωάννου


 

«Η νοσοκόμα» είναι το νέο βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Η συγγραφέας επιλέγει το νησί της Άνδρου μέσα στον 20ο αιώνα για να αποτυπώσει την ιστορία της.

Ένα κοινωνικό- αστυνομικό μυθιστόρημα με πλειάδα χαρακτήρων αλλά κεντρικό πρόσωπο όλων την Κατερίνα. Η νοσοκόμα, φτάνει στο νησί και ψάχνει την υπόθεση της εξαφάνισης της Φλωρέζας Δελαγραμμάτικα.

 

Αναστατώνει το νησί και τους κατοίκους του , με τις επίμονες ερωτήσεις της. Τα στόματα ανοίγουν και το παρελθόν βγαίνει από τα σκοτάδια. Ποιος έδωσε εντολή εκείνη την νύχτα να σκοτώσουν την κοπέλα; Οι ύποπτοι μοιάζει να ανήκουν στις τρεις μεγάλες οικογένειες του νησιού. Τα γεγονότα τρέχουν και η αλήθεια αποκαλύπτεται . Το σοκ είναι για όλους μεγάλο.

Σε κάθε κεφάλαιο ξεδιπλώνεται μία τραγική ιστορία όπου εμπλέκονται οι τρεις μεγάλες οικογένειες του νησιού: οι γαιοκτήμονες Δελαγραμματικα, οι εφοπλιστές Γαλανοι και οι Βαλμαδες.

Οικογένειες που αλληλοστηρίζονται  με κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις.

 

Η συγγραφέας υπογράφει ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και σασπενς. Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στο νησί της Άνδρου, μέσα από τους δρόμους και τις όμορφες εξοχές του. Με γρήγορη πλοκή και αγωνία που κορυφώνεται μέχρι το τέλος. Τη στιγμή της αλήθειας και της εξιλέωσης.

Μέσω της γραφής της βλέπουμε  τους χαρακτήρες εκείνους που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίλυση της υπόθεσης καθώς και τις αντιλήψεις των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται και όλα μπαίνουν στην θέση τους,το τέλος έρχεται δυνατό, να λυτρώσει τους ήρωες του βιβλίου και τις καρδιές των  αναγνωστών.    

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο "Προμελετημένα εγκλήματα" της Μιράντας Καλλιάνου

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " Η φωλιά της αλεπούς" της Εύας Καραδημήτρη

Κριτική - Άποψη από Χ. Κουρουπάκη για το βιβλίο " 18 μέρες μετά" της Σάρας Προφέτα